Se pregăteşte şantierul pentru Drumul Apusenilor. Costă 105 milioane de lei

Se pregăteşte şantierul pentru Drumul Apusenilor. Costă 105 milioane de lei

S-a finalizat licitația pentru Drumul Apusenilor. Execuția celor două tronsoane ale traseului montan bihorean a fost adjudecată la 105 milioane de lei, investiție ce va fi asigurată din fonduri europene. Dacă nu vor fi depuse contestații, contractele vor fi semnate pe 25 februarie. Drumul ar trebui să fie gata în doi ani și jumătate.

Primul tronson de la Beiuș la Stâna de Vale la Coada Lacului, de 43 de kilometri, a fost adjudecat cu 84 milioane de lei. Cel de-al doilea tronson, de 12 kilometri, se întinde de la Remeți la Valea Drăganului, până la limita de județ cu Clujul şi a fost adjudecat pentru 21 milioane de lei. Lucrările vor fi executate de asocierea formată din SC Drumuri Orășenești, MBS Group, Aqaucons SRL, D’agostino Angelo Antonia Consructioni Generali SRL. 

"Termenul pentru semnarea contractului: 25 februarie 2019, în cazul în care nu avem contestaţii. Termenul de execuţie a lucrării, 6 luni proiectare, 24 de luni execuţia lucrării", a precizat Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, citat de Digi24.ro. 

Finanțarea pentru reabilitarea celor două tronsoane este asigurată cu fonduri europene, ca parte din Traseul Regional Transilvania-Nord. 

Comenteaza