Se redeschide ancheta în cazul procurorului care l-a cercetat pe medicul Mihai Lucan

Se redeschide ancheta în cazul procurorului care l-a cercetat pe medicul Mihai Lucan

Înalta Curte a confirmat redeschiderea anchetei în cazul fostului procuror DIICOT, Marian Delcea și a subinspectorului BCCO Brașov, Paula Popică, cei care au instrumentat în prima fază dosarul fostului manager al ICUTR Cluj, Mihai Lucan.

Ancheta este redeschisă la cererea Secției Speciale, medicul Mihai Lucan având calitatea de petent în acest caz. Lucan a fost reținut de procurorii DIICOT în urmă cu doi ani, alături de fiul său, de directorul administrativ al Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj și de directorul economic. Ulterior, instanța a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a fostului manager al ICUTR Cluj-Napoca. În 2019, procurorul DIICOT Marian Delcea, a fost detașat, la cerere, la Parchetul de pe lângă Tribunalul din București, scrie Ziare.com.

În 2018, avocații medicului au făcut mai multe plângeri penale la Parchetul General, împotriva anchetatorilor săi și s-a plâns de abuzuri în timpul anchetei. Aceste plângeri au fost preluate de Secția Specială, după operationalizarea acestei structuri, și reunite într-un singur dosar. La sfârșitul anului 2019, Secția Specială a clasat această anchetă. Nemulțumit de soluție, medicul Mihai Lucan a făcut plângere împotriva soluției la actualul șef al Secției Speciale, procurorul șef adjunct Nicolae Marian, care a decis redeschiderea cazului. 

Comenteaza