Se reiau zborurile de la Iaşi către Cluj şi Timişoara

Se reiau zborurile de la Iaşi către Cluj şi Timişoara

Compania Tarom va introduce la sfârşitul lunii martie zboruri de la Iaşi către Cluj şi Timişoara, a anunţat luni preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa.

Potrivit şefului CJ Iaşi, Maricel Popa, vor fi trei curse aeriene pe săptămână pe ruta Iaşi-Cluj Napoca-Timişoara, zborurile urmând să fie operate de către TAROM. Maricel Popa a făcut anunţul în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii firmelor IT din Iaşi. "Vor fi trei curse pe săptămână între Iaşi, Cluj şi Timişoara. Am discutat cu şefii de la TAROM, cursele vor fi introduse de la sfârşitul lunii martie", a afirmat preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

În urmă cu o lună, compania Blue Air a anunţat anularea începând cu 17 februarie a zborurilor Iaşi-Cluj-Timişoara, motivând unele fricţiuni în ceea ce priveşte relaţia cu aeroportul din Timişoara.

Preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, a spus luni în cadrul dezbaterii cu reprezentanţii firmelor IT din Iaşi că decizia Blue Air de a renunţa la zborurile Iaşi-Cluj-Timişoara s-ar fi luat din motive economice, întrucât gradul de ocupare a aeronavelor nu depăşea 60 la sută.

Întrebat dacă situaţia nu s-ar putea repeta şi în cazul curselor TAROM, şeful CJ Iaşi Marcel Popa a precizat că zborurile vor fi operate cu avioane de dimensiuni mai reduse, iar în plus nu vor exista curse zilnice către cele două oraşe din vestul ţării.

Comenteaza