Secretarul General Adjunct al NATO, în vizită la Câmpia Turzii: "Aveți încredere în meseria pe care ați îmbrățișat-o"

Secretarul General Adjunct al NATO Mircea Geoană a fost, în weelend, la Baza 71 Aeriană, unde a fost întâmpinat de comandantul bazei, comandor Călin Hulea și de o parte din membrii echipei de comandă. Delegația a fost însoțită de reprezentantul șefului Statului Major al Apărării, general de brigadă Daniel Pop, șeful Direcției instrucție și doctrină.

În timpul vizitei, acesta s-a adresat militarilor din bază, dar și detașamentelor partenerilor NATO care își desfășoară activitatea în unitate. De asemenea, a participat la briefingul de informare cu privire la rolul și misiunile bazei în Forțele Aeriene și în Armata României. Secretarul General Adjunct al NATO a vizitat capela și sala de traditii a bazei, dar și expoziția statică, unde a aflat despre modul de operare și misiunile pe care le pot îndeplini dronele MQ-9 Reaper și elicopterele IAR 330 Puma Socat.

„Pentru militarii români, bărbați și femei, vreau să vă spun că suntem mândri de dumneavoastră. România este o țară influentă și respectată în NATO. România are nu doar o geografie minunată, e o țară superbă și vă are și pe dumneavoastră. Aveți încredere în meseria pe care ați îmbrățișat-o. Armata română este cea mai de încredere instituție a statului român. Avem obligația să o ținem așa, să investim în ea și vreau să vă mulțumesc pentru ce faceți pentru țara noastră, pentru Alianța noastră și în general pentru valorile noastre democratice.”

Comenteaza