Șeful de cabinet al premierului ungar, acuză firma Heineken de poziție anti-maghiară

Șeful de cabinet al premierului ungar, acuză firma Heineken de poziție anti-maghiară
Criticile oficialului ungar au apărut după ce un tribunal din Târgu Mureş a dat câştig de cauză companiei în procesul intentat producătorului mărcii de bere Csiki, scrie agenţia France-Presse.

Lazar a declarat că procesul intentat de Heineken prin care a fost interzisă comercializarea mărcii Csiki a fost "lipsit de demnitate, injust şi anti-maghiar".

"Toţi ungurii ar trebui să fie uniţi împotriva acestui act", a adăugat Lazar.

Potrivit oficialului ungar, verdictul este în linie cu politicile autorităţilor române de marginalizare a instituţiilor şi mărcilor etnice maghiare.

Luna trecută, un tribunal din Târgu Mureş a interzis producătorului de bere Lixid Project să folosească marca Csiki ca urmare a unei sesizări a companiei Heineken care acuza faptul că numele acestei mărci este mult prea similară cu cel al brandului Ciuc.

Săptămâna trecută, Lazar s-a alăturat unui apel al partidului de extremă-dreapta Jobbik de boicotare a produselor Heineken comericalizate în Ungaria.

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat joi pentru AFP că Heineken a "făcut o eroare prin folosirea forţei legale brute în locul dialogului".

Producătorul de bere Lixid Project, care are aproximativ 140 de angajaţi şi are sediul în localitatea Sânsimion din judeţul Harghita, a anunţat că va prezenta cazul în faţa Curţii Europene de Justiţie.

 

Comenteaza