Semifinala Eurovision: salina ca variantă de criză pentru Cluj

Semifinala Eurovision: salina ca variantă de criză pentru Cluj
Turda este de fapt o locație de rezervă pentru semifinala Eurovision deoarece Primăria Cluj-Napoca a refuzat să o organizeze, conform site-ului local Info Arieș.

“Autoritățile locale au lăsat să se înțeleagă faptul că organizarea semifinalei Eurovision la Turda este un mare chilipir. De fapt, Turda este a doua locație. Societatea Română de Televiziune și-ar fi dorit ca locație Clujul. Au transmis, în acest sens o solicitare către Primăria Cluj, dar au fost refuzați. Și oferta făcută Clujului era făcută cu foarte multe vorbe frumoase: Sală Polivalentă cu mii de locuri, vizibilitate, promovare. Mai mult, în solicitarea adresată Primăriei Cluj nu era specificată nicio sumă de bani”, notează site-ul turdean. 

”În cadrul ședinței Consiliului Local din 2 august 2017 a fost prezentată informarea privind organizarea, în municipiul Cluj-Napoca, a selecției naționale Eurovision 2018. Ulterior, la nivelul Primăriei Cluj-Napoca, a fost înregistrată o solicitare din partea TVR Cluj, pentru organizarea unei semifinale Eurovision. Prin aceasta adresa nu fost solicitată nicio sumă de bani”, a precizat Biroul mass-media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Consilierii PNL s-au abținut la votul privind coproducția pentru semifinala Eurovision. Liberalii susțin organizarea evenimentului, dar în anumite condiții. Consilierul local Ciprian Rigman a cerut ca Primăria Turda să distribuie localnicilor jumătate din cele 300 de invitații.

Simona Baciu, directorul general al Salinei Turda a declarat, pentru Mediafax, că autoritățile așteaptă evaluarea numărului de locuri din salină, în funcție de amplasare scenei și apoi se va decide și cu privire la numărul publicului. Administrația locală din Turda va finanța cu 30.000 de euro semifinala Eurovision, printr-o hotărâre a Consiliului Local.

Comenteaza