Sezonul petardelor. Vânzătorii de articole pirotehnice, vânați de oamenii legii

Sezonul petardelor. Vânzătorii de articole pirotehnice, vânați de oamenii legii
Doi bărbați s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, după ce au fost prinși în flagrant de polițiștii clujeni.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au dispus confiscarea a peste 2.000 de articole pirotehnice, care erau comercializate ilicit în pieţe de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, în piaţa Mihai Viteazu, din Cluj-Napoca, poliţiştii au identificat un bărbat de 36 de ani, din Cluj-Napoca, care deţinea şi comercializa, fără drept, 1.572 articole pirotehnice din categoria 2. De asemenea, în piaţa Mărăşti, din Cluj-Napoca, a fost depistat un bărbat de 40 de ani, din Cluj-Napoca, care deţinea şi comercializa, fără drept, 500 articole pirotehnice din categoria 2.

În cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

 

Comenteaza