Și fără cazare, și cu banii luați! Turiști din Cluj, înșelați de Revelion prin metoda închirierilor fictive

Și fără cazare, și cu banii luați! Turiști din Cluj, înșelați de Revelion prin metoda închirierilor fictive

Mai mulți tineri clujeni s-au trezit pe drumuri, de Revelion, deși au plătit pentru pachete turistice la diverse pensiuni.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Mai multe persoane s-au trezit de sărbători că au plătit pentru pachete turistice la diverse pensiuni de pe Valea Prahovei, însă nu s-au putut bucura de ele. Și asta pentru că, deși locațiile erau reale, cei cărora le-au virat banii erau, în realitate, niște infractori. Unii dintre turiști au aflat că au fost înșelați abia când se îndreptau spre locurile de cazare și au constatat că nu mai pot da de persoana căreia le-au virat banii.
 
Așa a pățit și un grup de tineri din Cluj. Aceștia au dorit să-și petreacă Revelionul la o cabană din stațiunea Sinaia. Ei au găsit pe internet o ofertă de nerefuzat, însoțită de informații de contact, iar după ce au sunat la telefonul respectiv au primit un număr de cont bancar unde să vireze banii, scrie observatorulph.ro.

Au stat liniștiți până pe 30 decembrie, când a venit momentul să se îndrepte spre locul distracției. Numai că, pe picior de plecare, tinerii și-au dorit să afle mai multe detalii despre locul unde trebuie să ajungă. Însă, surpriză! Persoana căreia îi viraseră banii n-a mai fost de găsit.

Oamenii au încercat să afle mai multe informații, prin intermediul rețelelor de socializare. Doar că numele și numărul de telefon al persoanei indicate de turiștii care fuseseră la cabana respectivă nu au coincis cu cele pe care le știau tinerii din Cluj.

„Concluzia: au fost mai multe persoane înșelate, cu aceeași adresă de cabană, dar nume și conturi bancare diferite. Proprietarul adevărat a fost contactat de cel puțin șase grupuri de persoane cu această problemă“, a precizat una dintre persoanele care a fost victima înșelăciunii.

Șansele de a recupera paguba sunt minime, însă tinerii speră ca polițiștii să le dea de urmă celor care recurg la astfel de fapte. Genul acesta de infracțiune comisă prin închirierea fictivă a fost o practică profitabilă de sărbători pentru infractorii care au recurs la anunțurile false, folosindu-se de unități de cazare reale. Polițiștii îi sfătuiesc pe cei care s-au confruntat cu situații similare să meargă de urgență să depună plângeri și să nu se limiteze doar la postări pe rețelele de socializare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza