Și la Cluj, ca la Ditrău. Angajați srilankezi, hărțuiți și cu mascații

Și la Cluj, ca la Ditrău. Angajați srilankezi, hărțuiți și cu mascații

Mai mulți bucătari și chelneri din Sri Lanka sunt persecutați și hărțuiți la Cluj-Napoca, ca în Ditrău, din cauză că sunt străini. 

Romulus Badea, patronul unei firme care importă forță de muncă a dezvaluit pentru hotnews.ro alte trei cazuri similare cu muncitori din Sri Lanka, dintre care unul la Cluj-Napoca.

Astfel, potrivit acestuia, patronii unui restaurant din centrul Clujului, din zona străzii Lăpușului, au angajat un număr destul de mare de oameni din aceeași țară (Sri Lanka) pentru bucătărie, chelneri. I-au cazat în centrul orașului, aproape de restaurant, ca să fie logistica cât mai ușoară.

Totuși, spune Badea, sunt câțiva oameni de pe stradă care i-au reclamat la toate autoritățile la care puteau să-i reclame: la imigrări, ITM, Pompieri etc. La un moment dat, jandarmii au venit cu duba de intervenție. Chiar s-a făcut o petiție la Primărie, care este semnată de 15 vecini.

“Și-au angajat un avocat care cu asta se ocupă: să facă reclamații și încearcă să găsească ceva ca să îi gonească pe cei din Sri Lanka din casa respectivă. Asta în condițiile în care nu există nicio reclamație pentru tulburarea liniștii publice”, a povestit Badea.

Comenteaza