Simpozion internaţional despre Carpaţi, găzduit de Universitatea Babeş-Bolyai

Simpozion internaţional despre Carpaţi, găzduit de Universitatea Babeş-Bolyai
Peste 140 de cercetători din toată Europa vor participa la Cluj, în perioada 28-30 septembrie, la cea de-a doua ediţie a Conferinţei Internaționale de Biogeografie a Carpaţilor, găzduită de Universitatea Babeș-Bolyai (UBB).

Conferinţa va fi organizată de Facultatea de Biologie și Geologie și Grădina Botanică Alexandru Borza din cadrul UBB, împreună cu Institutul de Cercetări Biologice din Cluj-Napoca și face parte dintr-o serie de evenimente științifice din cadrul unei colaborări internaționale care cuprinde, pe lângă instituții clujene, centre de prestigiu în studiul biodiversității lanțului carpatic din Cracovia și Praga.

„Carpații sunt, probabil, unul dintre cele mai importante centre evolutive din Europa, un hotspot pentru biodiversitate, fiind situați la intersectia mai multor regiuni biogeografice importante. Reprezintă, de asemenea, una dintre ultimele zone de pe continentul nostru care mai posedă încă habitate naturale bine conservate", arată organizatorii în prezentarea evenimentului.

Simpozionul se va axa pe toate aspectele legate de biodiversitate, biogeografie și evoluție în regiunea carpatică, de la specii la ecosisteme, de la plante la animale şi alte grupuri biologice. La manifestarea științifică sunt așteptați 140 de cercetători din toate țările carpatice (România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Ucraina, Serbia), dar și din Cehia, Austria, Germania, Franța și Marea Britanie.

Comenteaza