Sindicaliştii din administraţie ameninţă că ies în stradă VIDEO

Sindicaliştii din administraţie ameninţă că ies în stradă VIDEO
SE anunta proteste in administratie. Luna viitoare am putea avea parte de o grevă de proporţii a functionarilor. Sindicaliştii ameninţă că vor întrerupe lucrul dacă guvernul nu îi va primi la negocieri. Funcţionarii au şi o listă de revendicări, de pe care nu lipsesc reîntregirea salarilor la nivelul anului 2009, deblocarea posturilor vacante sau aplicarea legii salarizării unitare.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a înaintat guvernului o listă cu 9 revendicări. Printre cererile sindicaliştilor se numără plata orelor suplimentare şi deblocarea posturilor vacante, amnisite fiscală pentru funcţionarii publici sau reîntregirea veniturilor salariale.

"Se povesteşte domne s-o reîntregit salariile. Poveşti... Al 13-lea salariu nu se dă, primă de vacanţă nu se dă, sporurile care să dădeau pentru comisii, de disciplină, de concurs şi aşa mai departe nu se mai dau. Şi o grămadă de chestii: bonuri de masă, tichete de vacanţă şi aşa mai departe", a spus Valer Suciu, preşedinte FNSA.

Angajaţii din administraţie cer şi aplicarea legii salarizării unitare, care ar urma să rezolve discrepanţele mari existente între diferitele categorii de funcţionari publici.

"Vreau să vă spun un lucru şi mă adresez aici chiar şi preşedintelui României şi primului ministru: domnilor nu cred că vă convine să aveţi salarii mai mici decât directorii de regii, decât... ştiţi că se intră în sistemul bugetar unde se pierd mulţi bani cu care probabil noi am putea aşeza sistemul", a declarat Liviu Pop, vicepreşedinte FNSA.

Sindicaliştii au transmis guvernului un ultimatum: dacă până pe 31 mai nu vor fi primiţi la negocieri, vor declanşa proteste de amploare.

Reprezentanţii Guvernului spun că o parte din nemulţumirile sindicaliştilor sunt deja pe lista de priorităţi a Executivului. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie reuneşte peste o sută de sindicate din administraţia publică, la care au aderat câteva sute de mii de membrii.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

Comenteaza