Sirianul acuzat că a tăiat un poliţist, audiat la Judecătorie

Sirianul acuzat că a tăiat un poliţist, audiat la Judecătorie
Cetăţeanul sirian Khairat Chikhess, trimis în judecată pentru ultraj, a povestit azi la Judecătorie ce s-a întâmplat în ziua în care l-a tăiat cu cuţitul la o mână pe agentul-şef Sever Legian. Instanţa l-a audiat şi pe fostul şef al Secţiei 1 Poliţie, Liviu Crişan, care a fost chemat la locul incidentului, pe telefonul mobil, de sirian, despre care spune că "este o cunoştinţă veche".

Incidentul pentru care este judecat sirianul a avut loc în iulie 2009, în imobilul său de pe strada Căii Ferate, unde avea amenajată o vulcanizare. Atunci, un executor judecătoresc s-a deplasat la acea adresă pentru a ridica utilajele şi uneltele din vulcanizare, pe motiv că nu fuseseră achitate la firma de leasing. Khairat Chikhess nu fost de acord cu executarea pe motiv că el şi-a cesionat firma altei persoane. Executorul a chemat în ajutor un echipaj de poliţie, din care făcea parte şi Sever Legian, acum parte vătămată în proces. 

"Le-am zis să iasă afară din casa mea. Ei erau opt şi eu unul. Am luat un cuţit ca să mă apăr. Din spate a venit cineva şi m-a luat în braţe. M-am mişcat ca să mă eliberez şi l-am zgâriat la mână. Apoi am văzut că este poliţistul Legian", a declarat sirianul în instanţă. Acesta a spus că Legian i-a spus atunci că nu este nevoie să cheme ambulanţa. Khairat a precizat că l-a sunat pe Liviu Crişan, care pe atunci era şeful Secţiei 1, de unde era şi echipajul de poliţit care a intervenit.

Audiat de instanţă, fostul şef al Secţiei 1 a spus, la rândul lui, că Legian a fost doar "zgâriat". "Îl cunosc pe inculpat de mai mulţi ani, m- a sunat si i-am spus să sune la 112. Multă lume are numărul meu de mobil. Mi-a spus ca este agresat lume multă. M-a sunat a doua oară şi i-am cerut să-mi dea la telefon agentul de acolo. Acesta mi-a spus că s-au mai liniştit. Apoi am mers şi eu acolo", a povestit Liviu Crişan. Acesta a precizat că nu i s-a plâns nimeni că Legian ar fi fost ultragiat. "Partea vătămată mi-a spus ca l-a imobilizat pe inculpat pentru că avea cuţitul în mână, fără să fi amenintat politistii sau alte persoane. Cand constat că e ultraj anunţ procurorul de serviciu, dar nu am făcut acest lucru şi nu mi s-a cerut de alte persoane", a declarat Crişan în instanţă. 

Sever Legian a susţinut în plângerea sa că fostul lui şef a muşamalizat ultrajul pentru că sirianul îi este prieten şi că însuşi Crişan a şters cuţitul de sânge. Fostuş şef al Secţiei 1 a negat azi că ar fi făcut acest lucru.

Instanţa a stabiulit următorul termen în 6 decembrie, când va mai fi audiat un martor. 

Citiţi mâine în ZIUA de CLUJ declaraţii complete ale lui Khairat Chikhess şi Liviu Crişan.

 

 

 

Comenteaza