Situație incredibilă la Cluj! Primar PSD, nou ales, urmărit penal pentru furt de arbori. Era pădurar

Situație incredibilă la Cluj! Primar PSD, nou ales, urmărit penal pentru furt de arbori. Era pădurar

Noul primar ales al comunei clujene Valea Ierii este cercetat penal, într-un dosar în care este acuzat de tăiere de arbori fără drept, furt de arbori din fondul forestier și fals intelectual.

Nap Dorin (33 ani), primarul ales la alegerile locale din septembrie, a fost înainte pădurar, dar și consilier local. Potrivit Turdanews.net, faptele au fost făcute cu câteva luni înainte de a fi ales, iar acum, în calitate de primar, are ”grijă” de tot fondul forestier al comunei.

Astfel, potrivit sursei citate, la data de 11 aprilie 2020, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Serviciul de Ordine Publică, Biroul de Combaterea Delictelor Silvice au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier, pe raza comunelor Băișoara și Valea Ierii. Cu acea ocazie, au aplicat o sancțiune contreavențională la Legea 171/2010 și au dispus confiscarea faptică a unei cantități de materiale lemnoase.

Ulterior, au efectuat verificări cu privire la proveniența materialelor lemnoase și astfel s-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări, a precizat IPJ Cluj. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, dosarul penal are numărul 885/P/2020. În acest dosar, la data de 8.10.2020 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Nap Dorin, pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere de arbori fără drept (prev. de art. 107, alin. 1, lit. c, alin. 2, lit. d din Legea 46/2008 – Codul Silvic), furt de arbori din fondul forestier (prev. de art. 109, alin. 1, lit. c, alin. 2, lit. d din Legea 46/2008 – Codul Silvic) și fals intelectual (prev. de art. 321 din Codul penal, totul cu aplicarea art. 38, alin. 1 din Codul Penal).

 

Comenteaza