Smokie, mai tare ca Bonnie Tyler FOTO/VIDEO

Smokie, mai tare ca Bonnie Tyler FOTO/VIDEO
Bonnie Tyler a fost capul de afiş al primei zile a festivalului We Love Retro de la Cluj, dedicată rockului, dar cea mai spectaculoasă evoluţie a avut-o trupa Smokie.

Un public peste aşteptări ca număr, în jur de 7.000 de oameni, a fost prezent în prima zi a festivalului de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Programul l-au deschis veteranii clujeni de la Semnal M, însă britanicii de la Smokie au fost cei care au încins atmosfera. De altfel, trupa a împlinit chiar joi 41 de ani de activitate.

Acum formula este Mike Craft - chitară, Mick McConnell - chitară, voce, Terry Uttley - bas, voce, Martin Bullard - claviaturi, Steve Pinnell - tobe. Un public de toate vârstele a rezonat la hiturile grupului de glam rock, printre care  "Living Next Door to Alice", "Lay Back in the Arms of Someone", "Don't Play Your Rock 'n' Roll to Me" sau "If You Think You Know How to Love Me".  

Diva blondă din Ţara Galilor a apărut în geacă de piele şi blugi decupaţi, s-a declarat încântată că a ajuns aici şi a rostit câteva cuvinte în română. De furcă i-au dat nu numai căldura din sală, ci şi microfonul cu fir, mai greu de manevrat pe scena care "intra" în public. Majoritatea melodiilor au fost lente, bune de dansat la sentiment pentru unii, siropoase pentru alţii. Ea a cântat atât piese proprii, precum „Total Eclipse of the Heart”, „It’s a Heartache”, „Holding Out for a Hero”, „Faster Than the Speed of Night”, „Lost in France” – primul ei cântec, înregistrat în 1976, cât şi coveruri Bee Gees, Bryan Adams sau Creedence Clearwater Revival.

Recitalul s-a încheiat după mijlocul nopţii. Tonetele cu băutură erau amplasate în interior, nu şi cele cu jetoane, fiind necesară o deplasare suplimentară afară din sală pentru aprovizionare. Preţul la bere şi la suc a fost unic: 8 lei, acelaşi cu al unei felii de pizza. În a doua zi a festivalului, dedicată muzicii dance, evoluează vineri No Mercy, Dr. Alban, Mr. President şi E-Type, începând cu ora 20:00. Cel mai mare festival retro din România, organizat de Transylvania Music Event (TME), se află la cea de-a opta sa ediţie.

 

Comenteaza