Foto Șoferii de pe banda cu bucluc de pe Barițiu, luați în colimator de polițiști. Or fi ultimele amenzi?

Șoferii de pe banda cu bucluc de pe Barițiu, luați în colimator de polițiști. Or fi ultimele amenzi?
| Foto: Facebook/Info Trafic jud. Cluj

Polițiștii au acordat, miercuri, sancțiuni în serie șoferilor care nu au respectat marcajul de pe strada G. Barițiu, unde traficul rutier pe linia de tramvai este în continuare restricționat, cu toate că Emil Boc a anunțat că se va reveni la vechiul marcaj. 

Circulația pe G. Barițiu, sensul spre Parcul Central, este frecvent subiect de polemici în rândul șoferilor, în special de când a fost modificat marcajul pe linia de tramvai. Primarul anunța în octombrie că în comisia de circulație s-a decis revenirea la traficul pe două benzi pe acea porțiune, însă încă nu s-a modificat nimic.

Vestea că miercuri mai mulți conducători auto au fost surprinși de polițiști pe banda interzisă și amendați a stârnit o serie de comentarii printre șoferi:

B. V.: "4 mașini oprite pentru incalcarea marcajului de pe str. Barițiu. Emil Isac"

M. V: "Era vorba că se modifică și nu va mai fi interzis virajul de pe linia de tramvai. De ce se mai dau amenzi? Pentru buget local de sărbători?"

V. F. T.: "Cum să nu se aplice dacă e ceva în vigoare? Că se va schimba într-o zi e altceva, până atunci respecți ceea ce e în vigoare. Ex. Să luăm o stradă oarecare care acum e cu dublu sens și se dorește să se facă sens unic la un moment dat, să zicem peste o săptămână. Cum circuli?"

M. V.: "De acord că legal e corect ce se întâmplă, dar cred că s-ar putea face ceva mai util cu resursele alocate acolo, decât pândit contravenienții. Dacă regula ar fi definitivă, cred că s-ar justifica mai mult"

V. F. T.: "Până când se va modifica ești obligat să respecți ceea ce există. Eu sper ca poliția rutieră să fie mult mai prezentă în trafic și prin Cluj și prin afara localităților că prea mulți se cred pe pista de formula 1".

Pe de altă parte, un internaut a postat o imagine în care se observă și o mașină a poliției în șirul celor care ignoră marcajul pe acea porțiune.

V.T.: "Ieri n-aveau treabă" 

Poza noua 18.12.2019

Primarul Emil Boc a anunțat, la finalul lunii octombrie, că circulația va fi reluată pe liniile de tramvai de pe George Barițiu. La acea dată, edilul afirma că decizia a fost luată deja de comisia de circulație și urma să fie pusă în aplicare.

"S-a discutat în comisia de circulație să se revină la situația anterioară. Mă refer la linia de tramvai. Se va reveni la situația anterioară, am decis deja cu comisia de circulație. Ideea este să rămână două benzi", a declarat Emil Boc, la un post local de radio.

Strada George Barițiu a fost singura pe care municipalitatea a restricționat traficul rutier pe linia de tramvai, iar primarul afirma, în septembrie, că pentru mai multă viteză și mobilitate, această măsură trebuie extinsă la toate liniile de tramvai.

Comenteaza