Șoferii români au inventat turismul la pompă. Trec granița în Ungaria să facă plinul deoarece e mai ieftin

Șoferii români au inventat turismul la pompă. Trec granița în Ungaria să facă plinul deoarece e mai ieftin

Traficul de frontieră la granița de vest a țării este în creștere, deoarece tot mai mulți români merg să alimenteze în țara vecină. Combustibilul se vinde mai ieftin în Ungaria. 

Țara noastră a înregistrat una dintre cele mai agresive creșteri ale prețului la combustibil din Uniunea Europeană. Un litru de motorină, de exemplu, costă acum cu aproape 60% mai mult față de anul trecut.

Însă motorina costă chiar și cu 3 lei mai puțin în Ungaria, iar unii șoferi spun că economisesc, chiar bani serioși la fiecare plin de carburant. În benzinăria din primul oraș din Ungaria, una din cinci mașini este cu numere de România.  

Distanța de la Punctul de Trecere a Frontierei până la prima benzinărie din Ungaria este de doar 5 km, iar la un plin și o diferență de 2-3 lei per litru, economia este una importantă.

Prețul motorinei și benzinei este în continuare plafonat în Ungaria la 480 de foriți per litru. La un curs de 0.0132 lei per forint, acest lucru înseamnă 6,33 lei per litru de benzină și motorină, iar șoferii spun că economisesc destui bani la fiecare plin de carburant, a transmis digi24.ro

Plafonul de 480 de forinți pe litru a fost impus benzinăriilor de guvernul maghiar încă din toamna anului trecut, până în 15 mai, anul acesta. Nu doar localnicii profită de prețul mai mic, ci și românii de lângă graniță sau cei aflați în tranzit.

Mașinile românilor care trec granița să alimenteze au numere de Maramureș, Suceava, Sălaj, Bihor. La un rezervor de 80 de litri un șofer poate economisi chiar 150 de lei, mai ales dacă locuiește aproape de frontieră. 

loading...
Comenteaza