Foto Someșul este din nou plin de gunoaie!

Someșul este din nou plin de gunoaie! Clujenii sunt invitati sa trimita o sesizare de Ziua Mondială a Apei (22 Martie) prin care sa spuna autorităților clujene că vrei un râu curat!

Adrese:
comunafloresti@yahoo.com, registratura@primariaclujnapoca.ro, relatiipublice.cjcluj@gmail.com, cjcluj@gnm.ro, cassa@casomes.ro, adi@adizmc.ro, relatii_cu_publicul@rowater.ro

Domnule primar Pivariu,
Domnule primar Boc,
Dle preș. CJ Tișe,
În atenția Gărzii de Mediu,
În atenția AB Someș-Tisa,
În atenția Companiei de Apă Someș SA,

Râul Someș nu este groapă de gunoi. Sute de tone de deșeuri, chiar mii, sunt aruncate în albia și pe malurile Someșului în amonte de Barajul Florești, dar și în aval, gunoaie care ajung în Cluj-Napoca și mai departe.
Gunoaiele poluează râul și malurile și ne strică bucuria de a fi în natură. Cer curățarea de gunoaie. Cer bariere în mai multe locații pentru a preveni depozitarea ilegală de deșeuri și camere de supraveghere. Dar propun soluții pe termen lung: tranzitarea zonei la minut prin realizarea unei piste de biciclete la nivel metropolitan, plus alei pietonale la râu, crearea de arii naturale protejate și spații verzi la râu. Sunt măsuri care descurajează actele anti-sociale.

Lunile trecute am mai depus sesizări, alături de alți clujeni îngrijorați de soarta râului lor. Au fost eficiente sesizările, dar nu suficiente pentru anvergura problemei! S-au făcut mai multe curățenii, de peste 100 de tone fiecare. Dar e clar că din moment ce gunoaiele ajung înapoi la râu și pe maluri, ați scăpat lucrurile de sub control.

De data aceasta, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei (22 martie) trebuie să vă mobilizați pentru un efort mai mare, adică o curățenie și mai vastă, dar și pentru măsuri de prevenție ca cele indicate mai sus.

Cu stimă,
[numele tău]

Comenteaza