SOV, reţinut pentru 24 de ore

SOV, reţinut pentru 24 de ore
Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut pentru şantaj de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru că ar fi pretins lui Sebastian Ghiţă 150.000 de euro, scrie MEDIAFAX. Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ au dispus la data de 19 aprilie 2011 începerea urmăriri penale, iar miercuri, reţinerea inculpaţilor Sorin Ovidiu Vîntu şi Cezar Ion Ilie, pentru şantaj, informează Ministerul Public.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost scos din sediul Parchetului instanţei supreme şi dus cu o dubă în arestul Direcţiei Cercetări Penale, urmând ca joi să fie judecată propunerea procurorilor de arestare preventivă, de către Judecătoria sectorului 1, scrie MEDIAFAX.

Omul de afaceri nu a făcut nicio declaraţie în legătură cu reţinerea sa în acest caz.

În timp ce era urcat în dubă scaunul cu rotile în care se afla Vîntu, poliţiştii l-au atins pe omul de afaceri la un picior, moment în care acesta a început să ţipe.

Cei şapte-opt paznici ai lui Vîntu care îl aşteptau în faţa sediului Parchetului au încercat să îi ţină pe jurnalişti departe de acesta.

Din probele administrate până la acest moment procesual, a rezultat că, în perioada martie - aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu a pretins părţii vătămate Sebastian Ghiţă suma de 150.000 euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani.

"Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Inculpatul Vîntu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie", arată sursa citată.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, a înaintat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o plângere în care îl acuză pe Sorin Ovidiu Vîntu de ameninţare şi şantaj.

Biroul de presă al Ministerului Public a confirmat pentru MEDIAFAX că luni s-a înregistrat plângerea lui Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, împotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu, patronul Realitatea Media.

Comenteaza