Spărgător de bancomate, prins de poliţişti. Ajutat de un complice, a încercat să dea şapte lovituri la Cluj

Spărgător de bancomate, prins de poliţişti. Ajutat de un complice, a încercat să dea şapte lovituri la Cluj
Polițiștii clujeni au reușit să prindă încă un hoţ specializat în spargerea de ATM-uri. Acesta, împreună cu un complice, ar fi încercat să sustragă bani din şapte bancomate de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

După ce pe parcursul săptămânii trecute un bărbat de 26 de ani din Caraș Severin a fost arestat preventiv pentru tentative de furt din bancomate, acum a venit rândul complicelui său să intre pe mâna oamenilor legii.

Astfel, polițiștii de investigații criminale au reușit identificarea unui alt bărbat, de 30 de ani, tot din Caraș Severin, care ar fi participat la infracțiunile de furt consumate sau rămase în fază de tentativă comise de către bărbatul arestat anterior.

"Ieri, 22 octombrie, polițiștii l-au depistat pe cel de-al doilea bărbat și l-au reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

În fapt, la data de 24 septembrie, cei doi ar fi încercat sustragerea unor sume de bani din şapte bancomate, prin aplicarea unor dispozitive confecționate artizanal în interiorul fantei de eliberare a banilor. Astfel, la efectuarea tranzacției, bancnotele eliberate ar fi rămas blocate în interior, ATM-ul fiind scos din uz.

De asemenea, în urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză ar fi fost implicați în peste 50 de fapte de retrageri frauduloase de numerar din ATM-uri de pe raza județelor Alba, Sibiu, Hunedoara, Timiș, Arad și Bihor.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

Comenteaza