Spirit civic la Cluj! A găsit gunoi pe marginea drumului, a mers pe firul codurilor de bare și ... făptașul a fost amendat

Spirit civic la Cluj!  A găsit gunoi pe marginea drumului, a mers pe firul codurilor de bare și ... făptașul a fost amendat

O clujeancă a găsit o groapă de gunoi clandestină și a reușit să ajungă la făptaș, care a fost amendat de autorități și obligat să ducă deșeurile la groapa de gunoi. 

"Gunoaiele la gunoi!

Stim cu totii cum Romania sta pe un munte de gunoaie create tot de noi prin lipsa de educatie, civilizatie si respect fata de cei din jur. Toate aceste gunoaie ajung in panza freatica si usor usor ne otravesc. Atat pe noi cat si pe animale. Sau uneori le trimite natura prin inundatii inapoi la proprietari, ca doar n-or mai fi paduri care sa ne protejeze.

De curand am gasit un maldar de gunoi pe marginea drumului. Am mers pe fir urmarind codurile de bare de pe produse. Am trimis mail la toate brandurile care aveau ambalaje acolo, cu poze si descrriere si cu codurile de bare ale fiecaruia. Acestea, fiind braduri serioase care printre altele platesc tot felul de taxe eco pe ambalaj, s-au implicat in a gasit clientul produselor. Am ajuns cu ajutorul lor la unul din montatori si la distribuitorul tuturor produselor.

Eu am incercat sa aflu de la montator cine a aruncat insa fara succes. Nici firma distribuitoare nu a fost mai deschisa. Atunci am facut plangere la Politia Locala si la Garda de Mediu. Acestia au pus presiune pe montator si astfel au ajuns la beneficiar. Daca prin amestecul de moloz pana atunci credeam ca beneficiarul a angajat ceva firma\oameni sa duca gunoiul si acestia l-ar fi aruncat, surpriza, chiar beneficiarul era faptasul. A recunoscut foarte tarziu si la presiunea din mai multe parti, inclusiv a familiei si vecinilor.

Dupa ce a fost amendat (nu am putut intra in posesia procesului verbal din cauza protectiei datelor) a fost obligat sa adune tot molozul sub supravegherea politie si sa il duca la gropa de gunoi.

Autorizatile s-au purtat exemplar. Probabil ca sunt si ei satui de numarul mare de reclamatii si cauta solutii. Decat sa incercam sa ne facem singuri dreptate sau sa ajungem la conflict, mai bine apelam la autoritati. Sunt foarte eficiente daca isi doresc.

P.S. Haideti sa distribuim cat mai mult, sa prinda ideea ca cei care arunca gunoi pot fi prinsi foarte usor dupa codul de bare de pe ambalaje. De frica se vor gandi de doua ori inainte", a scris Gabi Căpușan pe Facebook. 

Comenteaza