Foto Spirit civic la Cluj. Ambulanţă înzăpezită pe Valea Fânaţelor, salvată de un voluntar

O ambulanţă a rămas, duminică seara, înzăpezită pe Valea Fânaţelor, la marginea municipiului Cluj-Napoca. Cazul a fost semnalat pe Facebook, iar un membru al organizației CERT Transilvania a pornit în ajutor. Ulterior, s-au anunţat şi alţi şoferi de bine. 

Eroul serii de duminică se numeşte Levy (Facebook - Levy Von Holzhausen). Membrii CERT Transilvania, care au maşini 4x4, s-au oferit, încă de la început de iarnă, să îi ajute pe şoferii ghinionişti. "Pentru că iarna nu-i ca vara, asociaţia CERT Transilvania, cu maşinile 4x4 din dotare, vine în ajutorul celor care au alunecat, ieşit de pe drum. Nu prestăm servicii de tractări! Vă ajutăm doar să vă repuneţi maşina pe carosabil", au anunţat cei de la CERT Transilvania.

Dacă vă aflaţi în situaţia de mai sus, puteţi să îi contactaţi AICI. Asociaţia este formată din clujeni care au transformat pasiunea pentru off-road într-o activitate cu caracter umanitar. Membrii CERT Transilvania provin din domenii diverse și își dedică timpul și resursele proprii pentru a ajuta semenii aflați în situaţii dificile.

"Pentru că avem logistica necesară, ne asumăm rolul de a interveni acolo unde alții nu au posibilitatea să ajungă. Avem în vedere cazuri sociale, familii care trăiesc în zone izolate, la care accesul este dificil sau uneori imposibil fără mașini echipate special. 

De asemenea, ne pregătim intens pentru a fi în măsură să acționam în caz de dezastre naturale, inundații, alunecări de teren, salvări montane și alte situații care presupun accesul dificil în zona afectată", se arată pe site-ul asociaţiei.

Comenteaza