Sport extrem. Un elev de clasa a III-a s-a ales cu ambele mâini fracturate la ora de sport

Sport extrem. Un elev de clasa a III-a s-a ales cu ambele mâini fracturate la ora de sport
Accidentul s-a petrecut la Şcoala “Alexandru Vaida Voevod” din Cluj-Napoca. Copilul spune că a zăcut zece minute, plângând, până când profesoara s-a „prins” ce se întâmplase.

Rafael Niculae Varga este elev în clasa a treia la Şcoala Gimnazială "Alexandru Vaida Voevod" din Cluj-Napoca. Vineri, 29 mai, înainte de Rusalii, acesta se afla împreună cu colegii de clasă în sala de sport a şcolii, la ora de educaţie fizică, sub îndrumarea profesoarei de specialitate.

"Noi, băieţii, ne-am jucat handbal, iar fetele i-au cerut voie profesoarei de sport să le lase să se urce pe spaliere. Apoi au jucat ele handbal şi am urcat noi pe spaliere. Eu m-am urcat pe unul şi la un moment dat mâinile mi-au alunecat şi am căzut pe parchet. Profesoara nu a văzut ce mi s-a întâmplat şi eu am stat într-un colţ vreo zece minute şi am plâns, până când un coleg a mers la profesoară şi i-a atras atenţia", povesteşte, cu voce firavă, băiatul în vârstă de 11 ani.

"Culmea, când Rafael i-a relatat incidentul, tot profesoara a fost cea care l-a certat, zicându-i: <Cine dracu' te-a pus să te sui acolo?>, uitând că de fapt ea a fost cea care le-a permis copiilor să urce. Şi, un lucru neîngăduit, acolo nu a existat şi nu există nici la aceasta oră vreo saltea, ca să atenueze eventualele căderi de pe spalier", declară, la rândul său, indignat, tatăl copilului.

Imediat după incident, băiatul a fost dus de urgenţă la UPU din cadrul Spitalului de Urgenţă pentru Copii, unde medicii i-au pus ambele mâini în gips, reţinându-l pentru câteva ore.

Astăzi, elevul, însoţit de părinţi, s-a prezentat la IML Cluj, unde medicii i-au eliberat un certificat medical în care îi recomandă 35 de zile de îngrijiri medicale.

"Vom depune plângere penală împotriva profesoarei, la poliţie şi de asemenea o sesizare la Inspectoratul Şcolar, fiindcă e nepermis ca o profesoară să fie neatentă la ora ei şi, mai ales, să nu asigure saltele în dreptul spalierelor", adaugă tatăl elevului.

De asemenea, acesta a mai arătat că băiatul lui nu-şi va putea folosi mâinile câteva luni de acum încolo, vindecarea depinzând şi de reuşita operaţiei de vineri, 5 iunie, pe care medicii clujeni i-o vor face micuţului la braţul drept.

"Ştim despre eveniment. Şi doamna director, şi eu am discutat deja cu profesoara de sport. Vom lua în discuţie şi în Consiliul de Administraţie acest subiect, să vedem ce putea să facă profesoara, dacă are vreo vină şi ce măsuri trebuie să luăm. Profesoara era la oră, dar l-a scăpat din ochi câteva clipe. Mi-a povestit că băiatul s-a urcat oe spalier şi a sărit de acolo, încercând că atingă coşul de baschet. L-a şi agăţat puţin. Nu ştim de ce a făcut acest lucru. Era într-un moment al lecţiei în care fetele jucau handbal, iar băieţii stăteau pe margine, pe băncuţe, şi se uitau. Imediat ce a văzut ce s-a întâmplat, profesoara l-a dus la cabinetul medical, apoi a fost chemată ambulanţa. Noi ştiam că şi-a rupt doar un braţ, abia acum am aflat şi noi că e cu ambele mâini fracturate", a declarat Maria Verebei, directorul adjunct al şcolii.

Comenteaza