Sportivii profesionişti pot relua cantonamentele; competiţiile sportive nu vor începe

Sportivii profesionişti pot relua cantonamentele; competiţiile sportive nu vor începe
| Foto: Arhiva

Sportivii profesionişti îşi pot relua cantonamentele după 15 mai, când se încheie starea de urgenţă, dar competiţiile sportive nu vor începe în această primă fază de relaxare.

 "Profesioniştii îşi pot relua cantonamentele în condiţii speciale de igienă, de verificări medicale. Însă competiţiile sportive în această primă etapă nu vor începe. Deci, repet, sportivii profesionişti îşi pot relua cantonamentele în condiţii foarte clar descrise, dar competiţiile sportive nu vor fi reluate acum, în prima etapă", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Pentru sportivii amatori, a adăugat şeful statului, "este posibil să îşi reia activitatea doar acolo unde se face sport individual, sport individual inclusiv dacă se foloseşte o bază sportivă, dar numai în aer liber". "Deci, pentru amatori este posibil să-şi reia activitatea doar la sporturi individuale şi doar în aer liber. Iar dacă se foloseşte o bază sportivă, accesul în vestiar, deci acolo unde îşi schimbă echipamentul, nu este permis", a subliniat Iohannis. 

Comenteaza