Video Stațiunile Clujului se modernizează, dar nu poți să ajungi la ele. Schiorii fac cale întoarsă din drumul spre Buscat

Stațiunile Clujului se modernizează, dar nu poți să ajungi la ele. Schiorii fac cale întoarsă din drumul spre Buscat

Amatorii de schi care vor să ajungă la complexul clujean Buscat Băișoara, recent modernizat, se plâng că nu pot să meargă acolo din cauza drumului prost și plin de zăpadă.

"Ați curățat zăpada de mântuială. Nu am văzut nici nisip, nici sare. Vă bateți joc de oameni!! Luați măsuri, vorbiți, agitați-vă, trageți-l de mânecă pe primarul interimar liberal, să sune el la Consiliul Județean (CJ) și la drumari. Pierdeți mult cu drumul infernal. Pe mine m-ați pierdut azi! Poate și în restul sezonului, dacă drumul va arăta ca și până acum.

Mărișel și Arieșeni pot fi soluții mai bune dacă nu faceți ceva. Mi-am propus să nu tac, să urmăresc ce se întâmplă în zonă și să scriu ceea ce văd! Impardonabil să nu fie curățat lună, până la asfalt, dat cu sare și nisip, mai ales că nu ningea. Trist și dezamăgitor. Și voi pierdeți bani. Ar fi trebuit să vedeți nemulțumirea oamenilor batjocoriți! Merită!", îndeamnă un schior.  

"Degeaba "curățați" de mântuială ! Am vrut să urc la Buscat, am cauciucuri de iarnă, din cauza zăpezii de pe drum, la 200 m de la intersecție, în prima curbă, am patinat și nu am mai putut urca. Și asta era pe la ora 11:40, deci nu dis-de-dimineață.

Deci omul bate 60 km până la voi și la 3 km de finish, pentru că nu curățați drumul... omul se întoarce sau mai bine alege vechea pârtie. Am ales vechea pârtie dacă voi ați ales să (NU) curățați drumul. Și m-am bucurat pentru că zăpada a fost foarte bună și a lipsit aglomerația, ceea ce m-a mirat", spune alt schior.  

"Nu noi curățăm drumul, ci firma contractată de către CJ pentru deszăpezirea drumului public. Credeți-ne că suntem cei mai afectați de situație. Ne agităm, facem sesizări, vorbim zilnic, credeți că noi nu știm ce pierdem? Ne chinuim de atâția ani să avem un resort funcțional cu drum de acces, am făcut petiții, nu stăm cu mâinile în buzunar și ne uităm la clienți fiți sigur de asta", au replicat reprezentanții complexului.  

Începutul de sezon la complexul Buscat Băișoara a fost compromis de capriciile vremii, cu toate că proprietarii anunțau că drumul este asfaltat și că au dublat capacitatea telescaunului și numărul locurilor de parcare.

Complexul este situat la 54 de km de Cluj-Napoca şi la 2,5 km de comuna Băișoara. Accesul se face pe drumul judeţean 107R. Telescaunul de la Buscat Resort deservește cele trei pârtii, cu diferite grade de dificultate, pe 3 km. Pârtiile sunt menţinute cu ajutorul unui sistem de producere a zăpezii artificiale alcătuit din patru tunuri și au 1.300 m (ușoară), 900 m (medie) și 800 m (dificilă).

Membrii grupului Info Trafic Județul Cluj se plâng la rândul lor de accesul spre Băișoara. "Săptămâna trecută nu era curățată zăpada pe ruta menționată doar de sub pod de la autostrada Sălicea Făget din Lita până în Ciurila zăpadă, gheață. Bine că nu-i așa până la Muntele Băișorii".

"Drumul e îngust, dar asfaltat și gropile sunt peticite până la ieșire din Ciurila. După aia e dezastru până la Săcel, spart în multe locuri și lăsat așa. De la Săcel la Băișoara dai de pământ apoi". 

"S-a ras asfaltul și în Luna de Sus, și în Vlaha, unde nu erau gropi. Și dacă ție ți se pare normal să se radă asfaltul așa, pe vreo 10 km, și în patru luni sa nu asfalteze... no comment. Mai bine îl lăsau așa, cu gropi, oricum în zona unde e ras asfaltul nu erau așa gropi mari, măcar astea le puteai evita".

CJ Cluj a informat în noiembrie că pe drumul județean 107R, tronsonul cuprins între localitatea Băişoara şi stațiunea Muntele Băișorii, au fost executate lucrări de semnalizare rutieră verticală. Ele survin finalizării lucrărilor de asfaltare și de realizare a marcajelor rutiere desfășurate în cursul anului, conform CJ. 

„E o succesiune pe care ne-o dorim a deveni un standard, aceea de a moderniza drumurile prin turnarea de covor asfaltic, operațiune care să fie urmată, în vederea asigurării unei depline siguranțe rutiere, de executarea marcajelor rutiere și, respectiv, amplasarea tuturor indicatoarelor necesare. DJ 107R are o importanță aparte întrucât este extrem de intens circulat de către iubitorii muntelui și ai sporturilor de iarnă”, declara președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Cele 316 indicatoare rutiere sunt de avertizare, orientare, prioritate, informare, restricţie, panouri adiţionale. Sectorul de drum pe care au fost montate indicatoarele are o lungime de 19 km. 

Comenteaza