Stela Popescu va fi înmormantată duminică la cimitirul din Cernica

Stela Popescu va fi înmormantată duminică la cimitirul din Cernica
Actrita Stela Popescu va fi inmormantata duminica la cimitirul din Cernica, a spus, joi seara, actorul Alexandru Arsinel, care a fost la locuinta artistei.

Arsinel a spus ca nu are cuvinte acum pentru a spune ce a insemnat Stela Popescu pentru el.

"A fost un om extraordinar. Atat trebuie sa stiti", a spus actorul, parasind locuinta Stelei Popescu.

Joi, actrita Stela Popescu a fost gasita fara viata in locuinta sa, iar echipajul SMURD sosit la fata locului a constatat decesul.

Nascuta la 21 decembrie 1935, in Orhei, Basarabia, intr-o familie de invatatori, Stela Popescu si-a inceput cariera artistica in 1956.

Din 1963, a jucat la teatrul de Revista "Constantin Tanase" din Bucuresti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a inceput lunga colaborare cu Radiodifuziunea Romana, urmata, mai tarziu, de cea cu Televiziunea Romana.

Pe 7 februarie 2004, a primit din partea sefului statului Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, categoria D - Arta Spectacolului, "in semn de apreciere a intregii activitatui si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului".

Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoratia ¬Nihil Sine Deo". Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetatean de Onoare al Brasovului, oras in care a facut scoala si facultatea si a jucat in 400 de spectacole, ea declarand ca "daca in piept ai o inima ce tot arde, ramai tanar si la 90 de ani¬.

Partenera, prietena si colega lui Alexandru Arsinel timp de 40 de ani pe scena, Stela Popescu a colaborat cu alte nume mari ale teatrului romanesc, intre care Stefan Banica, Toma Caragiu si Margareta Paslaru. A lucrat cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

A debutat in film in "Alo? Ati gresit numarul" (1958). Stela Popescu a jucat in peste 25 de productii, intre care se numara "Nea Marin miliardar" (1979), "Pe malul sting al Dunarii albastre" (1983) si "In fiecare zi mi-e dor de tine" (1988).

In aprilie 2017 a fost inaugurat Teatrul "Stela Popescu¬ in Bucuresti, care se adreseaza copiilor si tinerilor, printr-un repertoriu variat.
Recent, actrita a colaborat cu Margareta Paslaru pentru albumul "Stelele filmului canta".

 

Comenteaza