Știm ce punem în farfurie? Daniel Buda: Cumpărătorii nu aleg produsele în funcție de siguranță, ci de preț

Știm ce punem în farfurie? Daniel Buda: Cumpărătorii nu aleg produsele în funcție de siguranță, ci de preț

Europarlamentarul Daniel Buda (PPE) susține că problema majoră a pieței alimentare este că "produsele nu sunt alese de către cumpărători în funcție de siguranță, ci mai degrabă în funcție de preț".

Poza noua 04.05.2018Parlamentarul european a adresat Comisiei Europene o întrebare pe tema siguranței alimentare, care ar trebui să fie o prioritate pentru toate statele membre. "Piața alimentară din Uniunea Europeană este extrem de diversificată. Acest lucru este benefic pentru cumpărători, aceștia având posibilitatea să aleagă dintr-o gamă cât mai largă de produse. Din păcate, problema majoră este aceea că produsele nu sunt alese de către cumpărători în funcție de siguranță, ci mai degrabă în funcție de preț", a precizat Daniel Buda.

Potrivit europarlamentarului PPE. securizarea consumului alimentar din Uniunea Europeană ar conduce la crearea unui mecanism mai puternic de susținere a fermierilor din țările membre. "Aceștia ar trebui să fie mai atenți la produsele pe care le comercializează și, înainte de aceasta, ar trebui să se concentreze la tot procesul de producție, astfel încât produsele scoase pe piață să fie conforme cu normele. În același timp, s-ar pune un accent și mai mare pe tot ceea ce se importă din țări terțe", a afirmat alesul european, care a solicitat Comisiei să îi comunice care sunt instrumentele de care dispune pentru a spori siguranța alimentară din statele membre ale UE.

"În răspunsul primit din partea Comisarului European pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentară, domnul Vytenis Andriukaitis, acesta mi-a comunicat faptul că Aplicarea corespunzătoare a legislației este principalul mijloc de a garanta siguranța alimentară în Uniune. În baza legislației UE, sectorul alimentar este cel care deține în primul rând responsabilitatea pentru a asigura conformitatea cu cerințele de siguranță alimentară", a spus Daniel Buda.

Comenteaza