Stoia şi Apostu, mutaţi la Mureş VIDEO

Stoia şi Apostu, mutaţi la Mureş VIDEO
Fostul primar din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, dar şi omul de afaceri Călin Stoia, au fost transferaţi ieri la Penitenciarul din Târgu Mureş, pentru a fi judecaţi la instanţa mureşeană.

"Au fost transferaţi în cursul zilei de ieri, alte amănunte nu avem", a spus purtătorul de cuvânt al penitenciarului din Gherla, Dan Donciu.

Sergiu Bogdan, avocatul lui Călin Stoia, a spus pentru ziuadecj.ro că există două modalităţi prin care instanţa de la Mureş poate continua procesul - una ar fi emiterea de noi citaţii pentru aceiaşi martori care au fost deja citaţi de Curtea de Apel Cluj, sau, la primul termen, să se stabilească o nouă primă listă de martori. În total ar urma să fie audiaţi 36 de martori în acest proces; o bună parte dintre aceştia sunt angajaţi ai Primăriei Cluj-Napoca. Călin Stoia urmează să fie adus şi la procesul de trafic de influenţă "number one", care se judecă la Tribunalul Cluj, în data de 15 aprilie. Între timp a fost fixat şi termenul pentru dosarul ajuns la CA Mureş, respectiv 2 aprilie.

Sorin Apostu şi Călin Stoia se află în arest preventiv din 11 noiembrie 2011. Apostu este acuzat de luare de mită în formă continuată, precum şi de spălare de bani, trafic de influenţă şi fals. Totodată, Stoia,administratorul companiei de salubritate Brantner-Vereş, este acuzat de procurori că i-ar fi dat bani primarului suspendat pentru a-i facilita câştigarea unui contract de salubrizate în Cluj-Napoca.

Comenteaza