Studenţii cu profil informatic învaţă SAP în cadrul unei companii IT din Cluj

Studenţii cu profil informatic învaţă SAP în cadrul unei companii IT din Cluj
Specialiştii de la msg systems Romania au dezvoltat un program amplu de introducere în SAP adresat studenţilor cu profil informatic, dat fiind faptul că aceste tehnologii sunt foarte căutate la nivel internaţional şi pentru că, recent, au început să intre în curricula universitară de la noi din țară.

"Este pentru al 7-lea an consecutiv de când desfăşurăm acest curs dedicat studenţilor, în parteneriat cu universităţile cu profil informatic din Cluj, Universitatea Tehnică şi Universitatea Babeş-Boylai. Provocarea a constat în primul rând în a stârni interesul şi deschiderea studenţilor pentru mediul SAP. Odată reuşit acest lucru, aproape toţi se declară bucuroşi de alegerea facută.
Curricula şi modul de desfăşurare al programului de iniţiere în SAP a ţinut cont în fiecare an de feedbackul participanţilor şi de evoluţia tehnologiei. Păstrând dinamica pieţei de aplicaţii şi tehnologii în IT, am pregătit o curriculă actualizată, cu accent pe trendul digitalizării soluţiilor şi rapiditatea în manipularea datelor. Astfel, studenţii participanţi la curs au avut ocazia să intre în contact atât cu ultimele tehnologii propuse pe piaţa de SAP, dar şi să acumuleze cunoştinţe de bază a limbajului de programare ABAP. Am oferit participanţilor ocazia să cunoască un mediu nou de programare, soluţii de prim plan folosite în domenii extinse de business prin intermediul unui curs interactiv, a declarat Horea Raţiu, Director Departament SAP în cadrul msg systems Romania.

Un amfiteatru plin la cursul teoretic şi 2 grupe de laborator reflectă interesul crescut al studenţilor pentru ediţia 2015-2016 a cursului tehnic SAP. Din dorinţa de a completa cunoştinţele acumulate pe parcursul celor 3 luni de curs, 11 studenţi continuă acest program şi urmează în prezent un program de internship SAP, oferit de msg systems Romania.

Ce îi determină pe studenţi să înveţe un limbaj care nu se predă la universitate

‘Oportunitatea de a pătrunde în lumea SAP a apărut pentru mine la un târg de cariere în IT, unde s-a prezentat cursul tehnic SAP organizat de msg systems România. Am decis să aplic pentru acest program deoarece doream să îmi extind cunoștințele despre programarea orientată obiect şi totodată să învaț limbajul ABAP. Am continuat colaborarea printr-un internship, pentru a aprofunda atât limbajul ABAP, cât și alte tehnologii folosite la dezvoltarea de noi soluții. Am apreciat încă de la început mediul creat întrucât am beneficiat mereu de sprijin atât din partea mentorilor, cât și din partea celorlalți membri ai echipei msg systems Romania. Mai mult, fiecare problemă propusă a constituit o provocare, căreia i-am gasit soluții cercetând sau primind indicaţiile necesare. Întreaga experiență m-a făcut curioasă și totodată determinată să învăț mai multe lucruri despre aceste tehnologii și despre toți pașii necesari dezvoltării unei solutii moderne pentru o temă dată", declară Carmina Codre, unul dintre studenţii acceptaţi în programul de internship.

Următoarea ediţie a cursului tehnic SAP începe în luna noiembrie, în cadrul anului universitar 2016 - 2017. Prezentarea specificului cursului tehnic şi a procesului de selecţie va avea loc în cadrul universităţilor, în lunile mai şi octombrie ale acestui an.

 

 

Comenteaza