Studiu la Cluj: Internetul a luat locul medicului de familie

Studiu la Cluj: Internetul a luat locul medicului de familie
Internetul a luat locul medicului de familie. Aproape 80% dintre cei chestionaţi într-un studiu citat astăzi la Cluj preferă să se informeze de pe Internet atunci când au simptome. Doar 21% apelează la medici.

Medicul de familie Ioan Mureşan (foto) are în evidenţe 2.000 de pacienţi adulţi. El spune că a constatat această tendinţă şi la Cluj, şi că aceasta nu este neapărat una rea: "Pe internet găseşti sute de mii de trimiteri, la orice lucru. Pentru tineri, care pot discerne din multitudinea de informaţii, e un lucru bun. Unii vin la cabinet cu informaţiile listate de pe internet şi îmi spun că nu se descurcă. E bine şi pentru noi pentru medici, pentru că nu aglomerează cabinetele, şi pentru ei, pentru că e o plăcere să vorbim cu cei care sunt deja în temă", spune el.

Clujenii pot participa sâmbătă la un seminar gratuit pe teme de sănătate şi frumuseţe, care are loc la hotelul Opera Plaza, de la ora 10, cu condiţia înscrierii prealabile la adresa evenimente (arond) houston.ro. Invitaţi sunt medici de familie şi farmaciştii, conform directorului Houston NPA, Maria Szerac.

Preşedintele Farmacişti fără frontiere, Maria Polinicencu, preşedintele Organizaţiei Studenţilor Medicinişti din Cluj Ioana Trifescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Cluj Dorina Duma şi şeful CJAS Cluj Emilia Groza, dar şi directorul filialei clujene a Crucii Roşii, Simona Bratu, şi Liliana Bizo de la Facultatea de Chimie a UBB se numără printre vorbitorii seminarului de sâmbătă.

 

Comenteaza