SUA iau în considerate includerea Israelului, României şi Bulgariei în programul Visa Waiver

SUA iau în considerate includerea Israelului, României şi Bulgariei în programul Visa Waiver
| Foto: cotidianul.ro

Secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, a spus că Statele Unite iau în considerare includerea a patru ţări în programul Visa Waiver ce permite cetăţenilor să meargă în America fără viză pentru 90 de zile, scrie Reuters.

„Avem patru candidaţi: Israel, Cipru, Bulgaria şi România”, a spus Mayorkas la un eveniment din industria turismului. „Suntem foarte, foarte concentraţi pe program”, a adăugat el, spunând că acesta aduce beneficii economice şi de securitate. 

În septembrie, SUA a adăugat Croaţia în programul de scutire de vize. 

Roger Dow, directorul general al Asociaţiei americane de Turism, a afirmat că includerea Croaţiei în program a dus la o impulsionare a economiei cu 100 de milioane de dolari. „De fiecare dată când este adăugată una dintre ţări, călătoriile explodează”, a spus Dow. 

În luna februarie, Mayorkas a vorbit cu comisarul european pentru afaceri interne şi ambii „şi-au exprimat interesul în a menţine Acordul dintre SUA şi UE referitor la PNR (transferul şi folosirea de date ale pasagerilor) şi să colaboreze cu Bulgaria, Croaţia, Cipru şi România pentru a îndeplini condiţiile de a intra în programul Visa Waiver”. 

Pentru a participa la program, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţele legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, aplicarea legii imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

În prezent sunt 40 de ţări în program. 

Etichete
Comenteaza