Sufrageria din mijlocul orașului FOTO

Sufrageria din mijlocul orașului FOTO
Piața Unirii s-a transformat în weekend într-o sufragerie în aer liber. În centrul oraşului au fost amplasate mai multe piese de mobilier, cu scopul de a crea o atmosferă inedită pentru clujeni.

 

Ideea conceptului de sufragerie urbană porneşte de la promovarea conceptului de spaţiu public pentru locuitorii oraşului, dar şi a modului în care acesta trebuie îngrijit. Piața Unirii s-a transformat din kilometrul zero al orașului într-o sufragerie urbană, unde clujenii pot să se simtă cu adevărat ca acasă, într-o scenă în aer liber.

Pasionații de dans află aici ce culoare au ritmurile de tango, vals, quickstep sau cele tradiționale românești, dar și într-un joc surpriză creat special pentru festival, marca The Dungeon, celebra temniță din care iubitorii de adrenalină vor trebui să evadeze.

Festivalul Colours of Cluj transformă Piaţa Unirii într-o imensă sufragerie urbană, loc în care clujenii se relaxează. Fotolii, canapele, mese, gazon și rafturi cu răsaduri. Așa arată sufrageria urbană ce poate fi folosită weekend în centrul orașului.

"Conceptul de sufragerie urbană încearcă să sugereze, sau mai degrabă să simbolizeze faptul că fiecare dintre noi trebuie să simțim orașul ca pe propria casă, aducând o simulare de cameră de zi formată din canapele, masă și chiar o mică zonă de curte în Piața Unirii încercăm să sensibilizăm cetățenii să folosească spațiul public. Este un lucru de care clujenii se pot bucura: faptul că au o piață deschisă, un loc pe care îl pot folosi și care este populat cu evenimente.

În același timp, vrem să sugerăm și să atragem atenția asupra faptului că orașul este al tuturor și că ar trebui tratat de fiecare dintre noi precum propria casă, iar această asumare aduce o conștiință civică mai înaltă: nu vei mai face murdărie în oraș, nu vei mai strica mobilierul sau nu vei mai acoperi cu graffiti pereții orașului în momentul în care simți orașul ca pe propria ta casă.

Este un spirit care lipsește de la noi de multe ori. Oamenii, când ies în oraș, consideră că sunt undeva afară; acasă se descalță, iar în oraș vin și strică totul. Pe lângă asta, sufrageria urbană este făcută din paleți refolosiți, care erau deteriorați, iar plantele sunt aduse din parcul Între Lacuri", spune arhitectul Dan Clinci, cel care s-a ocupat de aranjamentele conceptului.

Sufrageria urbană este un eveniment al festivalului Colours of Cluj care se desfăşoară în weekend la Cluj-Napoca.

Comenteaza