Sute de turişti clujeni blocaţi în Turcia. Cazul a ajuns la Protecţia Consumatorului

Sute de turişti clujeni blocaţi în Turcia. Cazul a ajuns la Protecţia Consumatorului
Protecţia Consumatorului cere creşterea plafonului de asigurare pe care trebuie să îl plătească revânzătorii agenţiilor de turism.

Protecţia Consumatorului din Cluj a afirmat că un număr însemnat de pasageri vor fi repatriaţi din Turcia, iar companiile care le-au oferit vacanţele, vor fi obligate să mai achite încă o dată valoarea sejurului, pe motiv că nu au achitat cazarea acestora.

"Marile agenţii doresc ca agenţiile revânzătoare să intre în faliment, pentru a-şi recupăra cheltuielile. Suma de 50.000 de euro, care este actualul plafon de asigurare, nu va fi suficientă pentru acoperirea  cheltuielilor, iată de ce lansăm o propunere ca plafonul pe care îl vor asigura revânzătorii să crească la minim 200.000 de euro", a declarat Mircea Radu, comisar şef în cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Cluj.

Potrivit Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, tur operatorii ar trebui să fie doar acele societăţi acreditate pentru a vinde bilete de avion sau vapor şi sejururi, restul companiilor ar trebui să intre pe partea de revânzători.

La nivelul judeţului Cluj, agenţiile de turism ar trebui să plătească valoarea vacanţelor pentru clienţii plecaţi în Turcia în ultimele zile, care ajunge la circa 100.000 de euro.

 

 

Comenteaza