Tânără prinsă în flagrant delict. Se folosea de copiile unor acte de identitate găsite într-o cameră de hotel din Cluj

Tânără prinsă în flagrant delict. Se folosea de copiile unor acte de identitate găsite într-o cameră de hotel din Cluj

O tânără a fost reţinută de poliţişti, fiind suspectată că s-a folosit de copiile unor acte de identitate găsite într-o cameră de hotel din Cluj-Napoca, în vară, cu ocazia participării la un festival de muzică, pentru a face comenzi online.

Potrivit Poliţiei Române, în 12 noiembrie, poliţiştii de la Secţia 9 au fost sesizaţi de o femeie despre faptul că o persoană necunoscută, folosindu-se de copia cărţii sale de identitate, a comandat un telefon mobil şi un abonament de pe site-ul unei companii de telefonie mobilă, valoarea prejudiciului fiind estimată la 4.500 de lei. Din datele şi probele administrate, a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta ar fi fost săvârşită de o tânără de 28 de ani.

"S-a procedat la supravegherea celei în cauză, iar la data de 18 noiembrie a fost prinsă în flagrant de poliţişti, în timp ce primea un telefon comandat anterior prin substituirea în fals a identităţii altei persoane, după plasarea unei comenzi online la o companie de telefonie mobilă", arată Poliţia Capitalei.

Potrivit polițiștilor, în urma investigaţiilor, a rezultat că prin falsificarea unor copii ale unor cărţi de identitate pe care le-a găsit într-o cameră de hotel din Cluj-Napoca în vară, cu ocazia participării la un festival de muzică,  tânăra ar fi plasat comenzi online după care se prezenta şi ridica telefonul mobil, atribuindu-şi o identitate falsă.

Tot în 18 noiembrie, au fost făcute două percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi Cluj-Napoca, în urma cărora au fost ridicate mai multe cartele, care ar fi fost folosite în realizarea activităţii infracţionale. Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic şi tentativă la fraudă informatică, tânăra fiind reţinută şi urmând a fi prezentată în faţa magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Comenteaza