Tânărul clujean care a accidentat mortal un șofer de 41 de ani a scăpat de închisoare

Tânărul clujean care a accidentat mortal un șofer de 41 de ani a scăpat de închisoare

Un tânăr şofer din Cluj, de 26 de ani, care a provocat un accident rutier mortal pe Drumul Național nr. 1, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare, însă cu suspendare, intrând sub supraveghere pe o perioadă de trei ani.

Tânărul din Căpuşu Mare a provocat, în 2018, un accident rutier între Teiuş şi Aiud, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a alteia, conform Unirea. El se afla la volanul unei autoutilitare și nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers faţă de autoturismul ce circula în faţa sa.

Pentru a evita impactul a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din localitatea Stremţ. În urma accidentului, şoferul autoturismului a decedat, iar un bărbat de 38 de ani, din Aiud, pasager în autoturism, a suferit leziuni corporale grave.

”În cadrul acestei manevre neregulamentare (inculpatul având posibilitatea să evite impactul prin ieşire în afara părţii carosabile, spre dreapta), a intrat în impact frontal dreapta cu autoturismul condus regulamentar de victimă, în care se afla ca pasager dreapta faţă persoana vătămată, cauzând decesul instantaneu al victimei şi vătămarea corporală a persoanei vătămate”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud.

Persoana rănită grav a necesitat 140 de zile îngrijiri medicale pentru vindecare. Ulterior, s-a împăcat cu şoferul şi şi-a retras plângerea penală formulată.

”Atitudinea inculpatului faţă de faptele comise este una de regret sincer şi vizibil. Din declaraţiile martorilor a rezultat inclusiv faptul că inculpatul s-a oferit să sprijine familia victimei accidentului, în momentele dificile de după accident. Inculpatul este muncitor, angajat şi pare să fie o persoană bine integrată în societate, fără manifestări antisociale cunoscute”, a motivat decizia Judecătoria Aiud, cu unele modificări.

Acestea se referă la înlocuirea interdicţiei de a părăsi ţara de către şofer, doar cu încuviinţarea instanţei, obligaţia de a urma un program de reintegrare socială, dar şi scăderea cuantumului daunelor morale, de la 50.000 la 30.000 de euro, pentru trei părţi civile din dosar. O societate de asigurare trebuie să plătească daune morale totale de 110.000 de euro către cinci persoane.

Comenteaza