Video Tancurile americane, în tranzit prin Cluj-Napoca

Tancurile americane, în tranzit prin Cluj-Napoca

Un convoi cu tehnică militară a tranzitat municipiul Cluj-Napoca în dimineaţa de marţi, 5 aprilie, în jurul orei 8:20. 

Mai exact este vorba despre tancuri încărcate pe un tren, transportul fiind filmat pe calea ferată din Cluj-Napoca, zona haltei Clujana.

Un alt convoi cu tehnică militară americană a mai traversat Clujul în data 1 aprilie, tot pe calea ferată din Cluj-Napoca, potrivit turdanews.ro. De data aceasta convoiul a fost surprins în jurul orei 14 la Tăietura Turcului, cu destinația Oradea. 

De la invazia Rusiei în Ucraina, în actualul context de securitate, România a devenit un tot mai important furnizor de securitate în alianţa NATO în această zonă a Europei. 

"Postura colectivă a NATO pe Flancul de Est este una pur defensivă, iar parametrii săi sunt definiţi şi implementaţi în funcţie de postura şi acţiunile de la frontiera estică a NATO. Pe acest fond, Alianța este pregătită şi are implementate instrumentele necesare unui răspuns adecvat pentru asigurarea securităţii aliaţilor (...).

NATO se poate baza, în continuare, pe România în eforturile comune de dezvoltare a apărării strategice. În același timp, NATO reprezintă pentru România cea mai puternică garanţie de securitate pe care ne putem baza în vremuri cum, din păcate, sunt cele pe care le trăim acum", a declarat ministrul Apărării, Vasile Dîncu de Ziua NATO în România. 

Comenteaza