Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, pe lângă ”goana lacomă după câștiguri speculative”: ”O sărbătoare de la care a fost exclus... Sărbătoritul”

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, pe lângă ”goana lacomă după câștiguri speculative”: ”O sărbătoare de la care a fost exclus... Sărbătoritul”

Vasile Mihai Cucerzan, lector la USAMV Cluj, a transmis un mesaj cu privire la ceea cea ce trebui să însemne esența târgului de Crăciun din oraș: o sărbătoare de care ar trebui să se bucure întreaga comunitate, nu doar cei cu dare de mână.

Se vorbește de peste o săptămână despre faptul că interesele comerciale care au primat atunci când au fost închiriate de către administrația locală spațiile la Târgul de Crăciun din centrul municipiului Cluj-Napoca, iar acest lucru se regăsește, evident, în prețurile produselor comercializate, însă cea mai dezamăgitoare constatare este aceea că ieslea cu nașterea Domnului lipsește din centrul orașului. 

”Din păcate, târgurile de Crăciun au început să devină destinații tot mai exclusiviste. Ca de obicei, tonul prețurilor piperate îl dă Clujul, unde un ceai, un pahar de vin și o plăcintă costă vreo 50 de lei.

Goana lacomă după câștiguri speculative a înlocuit spiritul sărbătorii de care, principial, măcar o dată pe an, ar trebui să se bucure întreaga comunitate și nu doar cei cu dare de mână, întrucât esența acestei perioade este tocmai faptul de a fi mai buni, mai empatici, mai generoși.

În plus, din peisajul acestui Crăciun comercial a mai dispărut ceva: ieslea nașterii lui Iisus, simbolul care avea darul de a ne aminti semnificația reală a sărbătorii. O sărbătoare de la care a fost exclus, din păcate, tocmai Sărbătoritul...”, a constatat lectorul USAMV Cluj, Vasile Mihai Cucerzan. 

Iar clujenii i-au dat dreptate lectorului USAMV și au remarcat că la capitolul ”Sărbătoritul Crăciunului” Floreștiul este la înălțime anul acesta, iar prețurile de la târgul organizat acolo sunt mult mai acceptabile decât cele din buricul târgului, din Piața Unirii. 

”Din păcate așa este. Nu mai sunt emoțiile de odinioară, statul împreună cu familia, mersul la biserică, mirosul cozonacului proaspăt scos din cuptor, toate au dispărut... unii merg la servici alții nu, în trafic stăm cu orele din cauza "shopping-ului" multora, alergăm să câștigăm bani să ne plătim facturile,... și uităm de fapt despre cine sunt toate aceste sărbători atat de frumoase pentru sufletul nostru... Nu sunt despre noi, Nu sunt despre cadouri... ne mai amintim despre cine e vorba? Da, poate unii ne vom aminti. Din păcate peste câțiva ani nu își va mai aminti nimeni. Exact ca atunci când El s-a născut.”

- ”O lume cu susul în jos...”

- ”Din păcate și spre rușinea organizatorului, aveți dreptate. Nu există sărbătoare fără Sărbătorit. Eventual, talcioc sau bâlci.”

- ”Florești 2022… prețuri acceptabile, și simbolul Crăciunului. Nașterea Domnului Iisus”
Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, pe lângă ”goana lacomă după câștiguri speculative”: ”O sărbătoare de la care a fost exclus... Sărbătoritul”

- ”Să zic și eu de Florești!! Aveți dreptate, am fost și în Cluj și în Floresti, și am fost mult mai încântată de ce am văzut la Florești și bineînțeles și prețurile puțin mai acceptabile!

- ”Ce timp absurd, ce mecanism nebun,
O formă goală, zi de zi mai tristă,
Sunt toate pregătite de Crăciun,
Atât că El, Crăciunul, nu există” - (A.Păunescu), au comentat pe pagina de socializare a lectorului clujean câțiva cetățeni dezamăgiți, la rândul lor, de felul în care a fost organizat Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca.   

Citește și: Antreprenorul din Capitală, dezamăgit de prețurile de la Târgul de Crăciun Cluj, revine cu „epopeea langoșului”: „Primăria a ratat însăși esența târgului”

De vorbă cu organizatorul Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca. Va mai participa la licitația din 2023? / Ce cheltuieli au vendorii

Comenteaza