Târgul de Crăciun îşi deschide porţile, patinoarul mai aşteaptă FOTO

Târgul de Crăciun îşi deschide porţile, patinoarul mai aşteaptă FOTO
Târgul de Crăciun din Piaţa Unirii va fi deschis în această seară, însă clujenii vor mai avea de aşteptat până să încerce noul patinoar amenajat în jurul statuii lui Matei Corvin. De vină sunt temperaturile ridicate din termometru, spun organizatorii.

Luminiţele festive din piaţă vor fi aprinse la ora 19.30, urmând ca cele din restul oraşului să funcţioneze începând cu 1 Decembrie. Pe scenă vor urca trupele Young Famous Orchestra: Lights of joy - ora 19.00, care promit să redea sărbătorile anilor `60, când accentul sărbătorilor cădea pe familie și emoția din familie şi Hara - ora 20.50, care lansează videoclipul piesei "Ne vedem la Cluj", filmat în vara acestui an în mai multe locaţii din oraş.

De asemenea, clujenii vor putea face cumpărăturile pentru "familion" de la cele peste 70 de căsuţe cu produse gastronomice şi lucruri hand-made. Căsuţele sunt diferite de anii trecuţi şi sunt semnate de un arhitect bulgar. Sunt personalizate pentru fiecare comerciant în parte - în coada numelui business-ului fiind adăugat "ilion", de la tema centrală a târgului şi anume "familionul".

Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca va fi deschis zilnic, până în 1 ianuarie 2018. Dacă cei mici se vor putea bucura de ateliere organizate în căsuţa lui Moş Crăciun şi de musicalul Frozen, cei mari vor putea participat la concertele unor artişti îndrăgiţi precum Voltaj, Analia Selis, Proconsul, Boaquito, Vunk, Mirabela Dauer, Monica Anghel sau Byron. PROGRAMUL PE ZILE poate fi consultat AICI.

Anul acesta, Târgul de Crăciun are şi o componentă umanitară. Se strâng fonduri pentru a dărui o casă unei familii nevoiașe. Aşadar, din fiecare cumpărătură făcută în Piața Unirii, 1 leu merge către familia Lorincz: 12 oameni, din 4 generații diferite, nevoiți să locuiască într-o încăpere de 20 de metri pătrați. Întreaga familie supraviețuiește din pensia bunicii și salariul mamei. În plus, în prag de iarnă, casa în care se adăpostesc este aproape de prăbușire din cauza unor probleme de structură, ceea ce pune și riscul destrămării familiei.

VEZI şi 

Viceprimarul Clujului: "Patinoarul din Unirii, la fel de legal ca Zilele Maghiare"

Așa va arăta Târgul de Crăciun 2017 din centrul Clujului GALERIE FOTO

Comenteaza