Tătaru, despre organizarea anunțată pentru Paște: "Eu am militat pentru continuarea izolării, pentru menţinerea distanţării"

Tătaru, despre organizarea anunțată pentru Paște: "Eu am militat pentru continuarea izolării, pentru menţinerea distanţării"
| Foto: Mediafax

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus, referitor la acordul MAI - BOR privind organizarea pentru Paşte, că el militează pentru continuarea izolării, pentru menţinerea distanţării.

"Discutăm foarte des când se iau aceste măsuri, eu cel puţin am militat pentru continuarea izolării, pentru menţinerea distanţării. Aţi văzut şi astăzi pe domnul preşedinte Iohannis în prelungirea stării de urgenţă. Este un moment deosebit, un moment religios, dar şi un moment al marilor provocări, de luptă cu un inamic nevăzut, fără un tratament, fără un vacccin. Toate aceste lucruri trebuie împăcate, atât cele sufleteşti, cât şi cele de sănătate. Eu militez în continuare pentru o izolare voluntară, pentru o distanţare socială, încă mai avem de urcat pe această pantă, suntem încă într-un moment în care mai putem avea persoane care se pot infecta, mai avem anchete epidemiologice destul de complexe în identificarea contacţilor, a persoanelor pozitive. Ne aflăm într-un scenariu în care toţi pacienţii care se prezintă sunt suspecţi de coronavirus", a declarat ministrul Sănătăţii, marţi seara, într-o intervenţie la Digi 24.

Potrivit ministrului Nelu Tătaru, dacă aceste măsuri de distanţare socială nu sunt respectate, "putem avea o transmitere locală accentuată, putem avea un număr de cazuri în săptămâna următoare care să forţeze sistemul sanitar, putem avea un număr de cazuri severe" de infectare cu COVID-19.

Ministrul de Interne Marcel Vela a prezentat marţi acordul semnat între MAI şi Patriarhia Română privind acţiunile cu ocazia Sărbătorilor Pascale și a anunțat că prescura de Paşte poate fi luată vineri şi sâmbătă din locurile special amenajate în afara bisericilor.

Pentru credincioşii bolnavi şi cei peste 65 de ani, Paştile vor fi distribuite la domiciliu de către voluntari, vineri şi sâmbătă, sau în prima zi de Paşti, începând cu ora 6.00 dimineaţa, cu respectarea măsurilor de protecţie. 

Distribuirea Sfintei Lumini se va face de către voluntari şi patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune, sâmbătă, începând cu ora 20.00.

Comenteaza