News alert Tătaru: Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile

Tătaru: Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis să prelungească starea de alertă teritoriul României cu încă 30 de zile, începând cu data de 15 octombrie.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marți seară, că starea de alertă va fi prelungită cu încă o lună.

"Astăzi, în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, s-a luat decizia de propunere a prelungirii stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie. (...) După cum aţi putut vedea, şi la nivel european se prevede un trend ascendent, şi la nivel de România avem acelaşi trend. Trecând peste testele efectuate în ultimele zile, sâmbătă şi duminică, în care am avut un număr mai mic de teste şi am avut un număr mai mic de cazuri noi raportat în fiecare zi, avem astăzi 3.100 de cazuri raportate în cele 41 de judeţe plus municipiul Bucureşti. Raportăm aici creşterea numărului de cazuri în Alba, Bacău, Timiş, Prahova, Cluj, Iaşi şi municipiul Bucureşti; rămân acele judeţe cu creştere accentuată a transmiterii în comunitate", a declarat Nelu Tătaru, marți seară, la Palatul Victoria.

Guvernul urmează să decidă în şedinţa de miercuri prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu 15 octombrie, urmare a unei hotărârii de marţi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Comenteaza