Două luni de la ridicarea stării de alertă. Cum stă Clujul cu incidența COVID

Două luni de la ridicarea stării de alertă. Cum stă Clujul cu incidența COVID

La două luni de la ridicarea stării de alertă în România și a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, județul Cluj se află pe primul loc la rata de infectare cu SARS-CoV-2.

Incidența cazurilor de COVID a coborât luni la 1,30 la mie în județ, la două luni de la ridicarea stării de alertă. Coeficientul a scăzut ușor și în municipiul Cluj-Napoca, de la 2,14 cât era ieri la 2,09 la mie, cu 704  cazuri active de boală din cele 984 din tot județul.

Autoritățile au decis să nu mai prelungească starea de alertă în România după 8 martie 2022 și toate restricțiile impuse în pandemie au fost ridicate brusc. 

În ultima zi a stării de alertă, județul Cluj se afla pe locul trei pe țară la rata de incidență, cu 9,15 la mie și 6.914 cazuri active de boală, iar municipiul Cluj-Napoca avea o rată de infectare de 12,56 la mie, cu 4.222 de persoane infectate.

De asemenea, Clujul avea două municipii și două comune pe lista celor mai "infectate" localități din țară. Este vorba despre municipiul Cluj-Napoca, cu 12,56 la mie, pe locul 3 între orașe, și de municipiul Gherla, pe locul 10, cu 8,83 cazuri la mia de locuitori. Pe lista roșie COVID se aflau și comunele Borșa și Florești - comuna Florești avea o incidență a cazurilor de 13,55 la mie, iar Borșa raporta cel mai ridicat coeficient de infectare din țară - 25,80 la mie.

În prezent, pe lângă Cluj-Napoca, peste pragul de 2 la mie mai sunt doar comunele Aiton - 2,96 la mie, cu 3 cazuri de boală și Gilău, cu 22 de bolnavi și o incidență de 2,41.

Pe de altă parte, în 24 din cele 81 de UAT-uri din județ incidența cazurilor de COVID este zero și în alte 45, sub un caz la mia de locuitori.

Comenteaza