TAXI-DIALOG (IV): ”Peste tot îi loc de mai frumos, da’ eu zic că în direcția asta ne ducem”

TAXI-DIALOG (IV): ”Peste tot îi loc de mai frumos, da’ eu zic că în direcția asta ne ducem”
Taxi-dialog

La ceas de sărbătoare, vă propunem o campanie Zilele Clujului: ”Veștile rele circulă repede. De Zilele Clujului, poveștile bune circulă cu taxiul”.

 

De la volanul taxi-ului, Clujul se vede în detaliu. Și se vede frumos, de cele mai multe ori. Șoferii sunt analiștii orașului: iau idei de la localnici și de la turiști, apoi le frământă cu ceea ce văd zilnic. Când stai de vorbă cu ei, îți oferă sinteza, că drumul de acasă până la serviciu sau la un eveniment ține doar câteva minute.


”- Bună ziua. La parterul Cluj Arena, vă rog. Pe partea cu Hotel Sport. 


- Se poate opri pe toate părțile, domnișoară, că suntem toți în UE! Și îi bine, așa-i? Mie îmi place că oamenii trăiesc mult mai bine. Clujul arată impecabil! Ați circulat în alte orașe, să vedeți diferența? Săracele… 


Se uită pe geam, trage aer în piept și revine: 


- Pe mine asta mă interesează, că orașul arată frumos! Avem Untold, avem zile festive, baruri o grămadă, cinematografe, cluburi și și mall-uri! Dacă n-am avea toate astea, n-am face diferența. 


- Așa e. 


- Și studenții, domnișoară! Avem peste 20.000 de studenți străini. Vă dați seama ce importanți sunt pentru oraș? Și dacă tot vorbim de numere, să știți că avem 2.800 de taximetre în oraș, adică vreo 5.000 de angajați ca mine și toți avem de mâncare. Bună treabă!


- Bună. 


- Îi un lucru bun, domnișoară, asta vreau să vă spun. Eu zic că ce se face în Cluj se face bine. Acuma, recunosc, peste tot îi loc de mai frumos, da’ eu zic că în direcția asta ne ducem. Acum vă las; numai bine! Să vă îmbrățișeze norocu’!”

Găsiți aceste dialoguri și pe pagina de Facebook Zilele Clujului 2018.

#clujdepoveste

 

Etichete
Comenteaza