Taximetriştii au solicitat majorarea tarifelor, primăria a scumpit bilete de autobuz

Taximetriştii au solicitat majorarea tarifelor, primăria a scumpit bilete de autobuz

Taximetriştii sunt supăraţi pe primărie. A acceptat scumpirea biletelor de autobuz, însă răspunsul privind majorarea tarifelor de taximetrie întârzie... încă din aprilie. 

"Noi am solicitat "ajustare" , conform Normelor ANRSC în vigoare, adică 9.34%. Vorbim de 2,70 lei/km/zi, respectiv 3/noapte, perfect legal! Nu am primit răspuns din aprilie. Pe aceleași considerente, costuri de exploatare, majorarea prețului la combustibili, cheltuielile cu angajații, și marja de profit rezonabil, CTP obține majorarea tarifelor la transportul public. Companie care profită și de subvenții consistente de la bugetul local", se arată într-o postare pe Facebook a Asociaţiei Taximetriştilor din Cluj. 

Consilierii locali au aprobat, în şedinţa de miercuri, proiectul de hotărâre ce vizează majorarea, de la 1 octombrie 2018, a preţului biletelor pentru mijloacele de transport din Cluj-Napoca: de la 2 lei, la 2.5 lei/călătorie. 

În ceea ce priveşte majorarea preţului biletului pentru transportul în comun, s-a argumentat că acesta nu a mai crescut din aprilie 2013 şi că între timp au avut loc schimbări ale cursului valutar, precum şi creşteri de preţuri la combustibil, piese de schimb sau energie electrică. Creşterile salariale sau rata rambursării unui credit de 90 de milioane de lei folosit pentru achiziţionarea de autobuze noi au fost, de asemenea, invocate pentru a explica necesitatea scumpirii biletului.

Directorul CTP, Liviu Neag, a precizat şi el, că în alte oraşe, precum Arad sau Oradea, preţul biletului pentru transportul în comun este chiar mai mare, respectiv de 3 lei. Actualul preţ ar putea fi menţinut timp de doi ani, a mai spus el.

Etichete
Comenteaza