News alert Taximetriştii interzic UBER la Cluj

Taximetriştii interzic UBER la Cluj

UBER nu mai poate funcţiona în Cluj-Napoca începând din 25 aprilie 2019, conform deciziei Curţii de Apel Cluj, în dosarul deschis de Asociația Taximetristilor Cluj. 

Conform comunicatului remis de firma de avocatură Câmpan&Țimonea, care i-a reprezentat pe taximetrişti în instanţă, decizia este definitivă şi executorie, pronunţată în şedinţa publică din data de 25.04.2019. "Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat azi in litigiul privind faptele de concurenta neloiala desfășurată de Uber, dispunând “încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza Municipiului Cluj Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtei. Păstrează restul dispoziţiilor sentinţei apelate. Decizia este definitivă şi executorie.” 
Multumim întregii echipe de avocați care a participat la acest proiect!". 

Taximetriştii interzic UBER la Cluj

DECIZIE Curtea de Apel Cluj

"Tip solutie: Apel (alte soluţii). Solutia pe scurt: Respinge apelul declarat de către AMTT împotriva sentinţei civile nr.1192/27.06.2018 pronunţate de Tribunalul Specializat Cluj în dosarul nr. 984/1285/2016. Respinge apelul declarat de către U.S.R. SRL şi R.O. BV împotriva încheierii pronunţate la data de 20.02.2018 de Tribunalul Specializat Cluj în dosarul nr. 984/1285/2016. Admite apelul declarat de către apelantele U.S.R. SRL şi R.O. BV. împotriva sentinţei civile nr. 1192/27.06.2018 pronunţată de către Tribunalul Specializat Cluj în dosarul nr. 984/1285/2016 pe care o anulează şi procedând la rejudecarea cauzei: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a intervenienţilor principali CNE, SLI, CAT, PCG, PR, VA, NFR, VA, ŞA, BRD, MIN, PAD, BSL, RO, DD, NCC, JIF, BŞG, SR, BI şi NP şi în consecinţă, respinge cererea de intervenţie formulată de aceştia în contradictoriu cu reclamanta AMTT şi cu pârâtele U.S.R. SRL şi R.O.BV ca fiind introdusă de către persoane lipsite de calitate procesuală activă. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei RO B.V. şi în consecinţă, respinge cererea de intervenţie principală formulată de către intervenienţii MPG, PC, BM, PCA, BNI, HIC, OCC, GG, MG, PA, BMD, BMF, RVA, PA, CGD, TVG, PSO, LL, MI, BA, VR, IAR, HDR, VNA, ZI, BZ, GA, KRL, NMV, RT, PV, RV, în contradictoriu cu această pârâtă, ca fiind introdusă împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Admite în parte cererea de intervenţie principală formulată de intervenienţii MPG, PC, BM, PCA, BNI, HIC, OCC, GG, MG, PA, BMD, BMF, RVA, PA, CGD, TCG, PSO, LL, MI, BA, VR, IAR, HDR, VNA, ZI, BZ, GA, KRL, NMV, RT, PV, RV, şi în consecinţă, Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâta S.C. U.S.R. S.R.L. constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza Municipiului Cluj Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtei. Păstrează restul dispoziţiilor sentinţei apelate. Decizia este definitivă şi executorie. Pronunţată în şedinţa publică din data de 25.04.2019. -------------------------------- Dispune din oficiu îndreptarea erorii materiale din cuprinsul minutei deciziei civile nr. 239/2019 pronunţate de Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 984/1285/2016, în sensul că "Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Cluj" iar nu "Decizia este definitivă", aşa cum din eroare s-a consemnat iniţial. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din 25.04.2019", se arată pe site-ul Curţii de Apel Cluj. 

Uber a intrat pe piaţa din Cluj-Napoca în august 2016.

Comenteaza