Tehnologii de proiecţie holografică unice în România, într-un complex la Cluj. Vezi cum arată FOTO / VIDEO

Tehnologii de proiecţie holografică unice în România, într-un complex la Cluj. Vezi cum arată FOTO / VIDEO
Clujul devine unul dintre primele centre din lume în care se dezvoltă o terapie a deficitului de atenţie la copii (ADHD), după ce astăzi a fost inaugurat complexul Camelot, din subordinea Facultăţii de Psihologie a Universităţii "Babeş-Bolyai", care cuprinde proiecţii virtuale sau tridimensionale la distanţă.

Aici ajung nu doar cei care sunt diagnosticaţi cu tulburări psihice, dar şi cei care doresc să se dezvolte personal, care vor să înveţe să ia decizii mai riguros, să înveţe mia repede, să se orienteze în carieră sau să-şi controleze emoţiile, spune coordonatorul complexului, psihologul Daniel David. 

Amenajarea şi dotarea clădirii a costat 2,5 milioane de euro, adaugă acesta; de altfel aici au fost formate profesional aproape 1.800 de persoane - studenţi sau practicieni din domeniul psihologiei.În complexul Camelot funcţionează, în premieră pentru România, un dispozitiv de proiecţie holografică la distanţă.

Complexul inaugurat astăzi este format din clădirea Avalon, funcţională deja şi care găzduieşte Platforma de Roboterapie şi Psihoterapie prin Realitate Virtuală, unde se află laboratorul Cubul Virtual, dar şi un amfiteatru în aer liber.

"Laboratorul este o instalaţie în care eşti proiectat la distanţă. O astfel de tehnologie nu mai există în România", spune directorul laboratorului, psihologul Daniel David. Echipamentul a costat 80.000 de euro şi a fost asigurat de Eon Reality, aceeaşi companie care a furnizat şi cubul virtual, inaugurat în urmă cu un an la Cluj.

 

Vezi cum arată clădirea inaugurată astăzi

Comenteaza