Tentativă de sinucidere. Încă un tânăr a vrut să se arunce de pe un pod din Cluj

Tentativă de sinucidere. Încă un tânăr a vrut să se arunce de pe un pod din Cluj
| Foto: Arhivă

Este al treilea caz de acest fel, în doar două luni, la nivelul județului Cluj. Din fericire, două evenimente au avut final fericit, însă pentru un tânăr, care s-a aruncat tot de pe podul Arieș, a fost prea târziu. Trupul său a fost recuperat după zile de căutări. 

Un bărbat a sesizat poliția, luni noaptea, cu privire la faptul că un tânăr intenționează să se arunce de pe podul peste râul Arieș, aflat la intrarea în localitatea clujeană Viișoara. După trei ore de negocieri, polițiștii au reușit să-l convingă pe tânăr să renunțe la gestul necugetat. 

"În jurul orei 00:25, un bărbat a sesizat Poliția Municipiului Câmpia Turzii cu privire la faptul că un tânăr vrea să se arunce în apă, acesta aflându-se pe podul peste râul Arieș, la intrarea în localitatea Viișoara.

Imediat după sesizare, s-a format o echipă operativă din cadrul Poliției Câmpia Turzii și din cadrul Secției 4 Poliție Rurală. Ei s-au deplasat  rapid la fața locului și au inițiat negocieri cu tânărul. Acesta se afla pe partea exterioară a balustradei podului de peste Arieș, amenințând că se va arunca.

La fața locului a ajuns și negociatorul din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, care a preluat discuțiile, aflând că tânărul, în vârstă de 26 de ani, din Turda, ar fi avut o dispută cu iubita sa, motivul pentru care se află în această situație.

După trei ore, polițiștii au reușit să-l determine să treacă pe partea cealaltă a balustradei. Acesta a fost transportat la unitatea medicală pentru un consult de specialitate", transmite IPJ Cluj. Acțiunea a fost sprijinită de un echipaj de pompieri care a asigurat cu o barcă de salvare zona din apropierea podului.

Trei cazuri similare, în doar două luni 

În urmă cu exact o lună, pe 13 iulie, un alt tânăr amenința că se aruncă de pe podul de pe strada Horea din Cluj-Napoca (A vrut să se arunce de pe un pod din Cluj pentru că nu găseşte job / Salvat de un trecător), însă a fost convins să renunțe la idee, iar în 23 iunie un bărbat a murit după ce s-a aruncat, tot de pe pod, în Turda (A băut şi s-a aruncat în râul Arieş). Trupul său a fost găsit după mai multe zile de căutări. 

Comenteaza