Ştirile pozitive ale zilei de miercuri

Ştirile pozitive ale zilei de miercuri

Sunt şi ştiri bune în vreme de pandemie.

- Traim vremuri interesante, Empire State Building i-a urat, pe o retea de socializare, la multi ani Turnului Eiffel pentru cea de 131 aniversare.

- Armata a finalizat de instalat un spital mobil ROL 2 de izolare și tratament COVID-19, pe Stadionul Portul, din Constanța. Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament de la Constanța are o capacitate de 55 de paturi și are rolul de a trata cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19.

- Autoritățile americane au aprobat în regim de urgență un test produs de Bodysphere care detectează dacă o persoană este infectată cu Covid-19 în două minute.

- Statele Unite vor să construiască sute de spitale temporare pentru a reduce presiunile exercitate asupra sistemului de sănătate de pandemia de coronavirus.

- Cercetători de la Universitatea Oxford aşteaptă validarea clinică a unui test în vederea depistării noului coronavirus în 30 de minute, creat în laboratoarele instituţiei, şi speră ca în ”câteva săptămâni” să se treacă la producţia a sute de mii de teste.

- Marea Britanie a anunțat că va reînnoi automat vizele pentru angajații străini din sistemul de sănătate, fără taxă, pentru a garanta că se pot concentra pe lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

- In SUA. exista o harta a febrei realizata pe baza termometrelor Kinsa care permit actualizarea intr-o aplicatie a temperaturii zilnice. Peste 160.000 de termometre au fost folosite zilnic de cand a inceput pandemia, iar numarul celor care raporteaza febra e in scadere.

- Ziarele din Grecia au inceput sa fie vandute in pachete care contin masti de protectie.

- In Coreea de Sud guvernul furnizeaza persoanelor aflate in carantina un pachet ce contine produse alimentare (orez, taitei, condimente, conserve etc), apa si produse pentru igiena personala.

- România s-a situat în 2019 pe primul loc în rândul statelor membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește suprafața cultivată și producția realizată de porumb boabe și floarea soarelui, a anunțat marți Institutului Național de Statistică.

- Orașul Guwahati din India, cu o populație de aproape 1 milion de locuitori, transformă vagoane de tren în spații de izolare și face dintr-un stadion acoperit un centru de carantină.

- Guvernul israelian a pregatit un pachet economic de 22 de miliarde de dolari pentru a atenua impactul epidemiei de coronavirus.

- Ministerul Transporturilor a anunțat startul lucrărilor la autostrada Sibiu – Pitești. Primul șantier este deschis pe un lot de 13 kilometri din cadrul secțiunii Sibiu – Boița, iar lucrările ar trebui finalizate în 3 ani.

- Ford Motor a anunţat că va produce 50.000 de ventilatoare medicale în următoarele 100 de zile, la o fabrică din Michigan, în colaborare cu divizia medicală a grupului General Electric.

- O parte a complexului care găzduieşte US Open va fi transformată în spital temporar cu 350 de paturi pentru tratarea celor infectati cu Covid-19.

- Campioana olimpica la natatie Sharon van Rouwendaal a gasit o solutie sa se antreneze in perioada carantinei, ea inoata intr-o mica piscina gonflabila legata de o coarda elastica.

- Spitalul Judeţean Sibiu a primit o donaţie de aproape 4 milioane de lei de la Romgaz cu care va extinde capacitatea Secţiei de Terapie Intensivă, în vederea gestionării cazurilor de coronavirus.

- Companiile E.ON vor contribui cu inca 500.000 de lei la eforturile de combatere a pandemiei COVID-19.

- Campania condusă de Elton John, căruia i s-au alăturat Billie Eilish, Backstreet Boys, Lizzo, Alicia Keys, Mariah Carey, Lady Gaga şi Tim McGraw, cu scopul de a strânge bani pentru stoparea epidemiei de Covid-19 în Statele Unite şi combaterea urmărilor acesteia, a generat donaţii în valoare de 8 milioane de dolari.

Extra (nu sunt stiri pozitive dar sunt importante):

- Spitalele americane amenință cu concedierea cadrele medicale dacă se plâng public de faptul că nu există suficiente echipamente de protecție pentru a-și desfășura activitatea.

- Analiștii economici de la Casa Albă au publicat un studiu în septembrie anul trecut în care avertizau că o pandemie ar putea genera 500.000 de decese în rândul americanilor, iar economia ar putea pierde $4000 de miliarde.

- Aproape 12.300 de angajati in sistemul medical spaniol au fost infectati cu Covid-19.

- Incepand de azi mastile de protectie sunt obligatorii pentru calatoru in toate mijloacele de transport din Taiwan.

- Austria introduce obligativitatea mastilor de protectie pentru toti cei care merg la supermarketuri.

- In Taiwan, un barbat care trebuia sa stea un izolare la domiciliu a fost amendat cu $33000 pentru ca a mers intr-un club de noapte.

- Autoritățile din Cehia testează un sistem informatic care depistează rapid, datorită în special datelor de telefonie, contactele pe care le-au avut persoanele infectate cu noul coronavirus, pentru a limita răspândirea infectărilor.

Bonus (nu sunt stiri pozitive dar au o doza de umor):

- Numarul divorturilor a inceput sa creasca in China pe masura ce populatia iese din carantina.

- Femeile din Malayesia s-au revoltat online dupa ce autoritatile le-au îndemnat să se machieze chiar daca stau acasa, să nu-și enerveze soții și să le vorbească cu vocea unui personaj de desene animate în perioada carantinei.

- In ultimele saptamani, Walmart a vandut foarte multa imbracaminte pentru partea superioara a corpului dar foarte putina pentru partea inferioara.

Fotografia diminetii: Un spital din Michigan a ales sa comunice doar pozitiv, in fiecare zi tabla afisata la intrare fiind actualizata cu datele ultimelor 24 de ore.

Etichete
Comenteaza