Toboşarul formaţiei Semnal M va fi înmormântat în Cimitirul Central

Toboşarul formaţiei Semnal M va fi înmormântat în Cimitirul Central
Toboşarul trupei Semnal M va fi condus marţi pe ultimul drum.

Slujba de înmormântare a lui Francisc Solomon "Saci", regretatul toboşar al formaţiilor Semnal M şi Transylvania va avea loc marţi, 22 iule, de la 13:00, la Cimitirul Central din Cluj-Napoca, au transmis colegii săi de trupă.

Toboşarul trupei Semnal M a încetat din viaţă vineri, la Cluj-Napoca, la vârsta de 67 de ani, în urma unui stop cardiac, după cum a declarat solistul trupei, Ştefan Boldijar.

Născut pe 11 mai 1947, Francisc Solomon (numele real al acestuia fiind Salamon, n.r.) a devenit cunoscut în lumea muzicii naţionale datorită îndelungatei colaborări cu trupa Semnal M, cu care a început colaborarea în anul 1980.

Astfel, odată cu venirea bateristului Francisc "Saci" Solomon în 1980, grupul trece la un ton "mai rock", câştigând premiul de compoziţie la festivalul "ClubA" din acelaşi an, cu piesa "Mai avem multe de făcut".

În 1994, Francisc "Saci" Solomon părăseşte trupa. Se ca întoarce în septembrie 2012, duzpă plecarrea lui Norbert Halmágyi.

Formaţia Semnal M a luat fiinţă în 1977, din componenţa grupului făcând parte Iuliu Merca (chitară solo, voce), Ştefan (István) Boldijar (solist vocal, chitară bass), Octavian Popovici (chitară) şi Liviu Hrişcu (percuţie). În prezent, trupa este formată din Ştefan Boldijar (voce, bass), Nicu Barna (chitară, percuţii şi voce) şi Cătălin Pop (chitară).

 

 

Comenteaza