Transylvanian Clusters International Week. Performanță și sustenabilitate în business, după 2 ani de pandemie și sub impactul războiului din vecini

Transylvanian Clusters International Week. Performanță și sustenabilitate în business, după 2 ani de pandemie și sub impactul războiului din vecini

Între 17 și 24 iunie 2022, la Cluj-Napoca are loc Transylvanian Clusters International Week. Acest eveniment, organizat de Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord, a ajuns la cea de a 7-a ediție, de data aceasta într-un format extins de o săptămână cu multe oportunități antrenante și activități interactive.

Prin tema abordată, CLUSTERS’ SOLUTION: SUSTAINABLE BUSINESS PERFORMANCE, suita de evenimente aduce la un loc oameni, idei și proiecte care propun soluții inovatoare pentru cea mai fierbinte provocare a afacerilor de astăzi: cum poate fi atinsă performanța prin metode, procese și instrumente sustenabile într-un context atât de complex?

  • Săptămâna debutează cu o tabără de inovare ce se întinde pe durata primelor 3 zile și unde echipe de profesioniști își vor pune la un loc ingeniozitatea și creativitatea, pentru a soluționa 4 provocări construite în jurul transformării verzi și digitale a ecosistemului local. 
  • Agenda evenimentelor continuă cu vizite la laboratoarele de cercetare, dezvoltare, testare și prototipare de la CREIC - Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative, locație ce găzduiește și o expoziție de mobilier și soluții inovative ale acestei industri, pregătită de companiile membre ale Clusterului Mobilier Transilvan.
  • Cei interesați de piețele străine și de colaborările transfrontaliere vor putea lua parte la prezentarea unor proiecte internaționale ce au devenit modele de bune practici în lanțul de valoare agro-alimentar și în industria mobilei și vor putea descoperi cele mai recente oportunități internaționale de finanțare.
  • Sesiunea plenară și evenimentul de tip masă rotundă, care se vor concentra pe tema conferinței, vor fi completate de activități dedicate cunoașterii și interacțiunii: workshop-uri, seminarii și sesiuni de matchmaking

Transylvanian Clusters International Week. Performanță și sustenabilitate înbusiness, după 2 ani de pandemie și sub impactul războiului din vecini

CEI MAI REPREZENTATIVI ACTORI DIN PEISAJUL INTERNAȚIONAL AL CLUSTERELOR, ALĂTURI DE ORGANIZATORI ȘI PARTICIPANȚI

Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord adună ecosistemul regional datorită legăturilor strânse de colaborări între cele mai performante asociații reprezentative ale sectoarelor industriale din regiune și membrilor acestora:  Cluster Mobilier Transilvan, Transilvania IT Cluster, Agro Transilvania Cluster, Transylvania Energy Cluster – TREC, Clusterul de Industrii Creative Transilvania și Romanian New Materials Cluster.

Impactul generat în rândul mediului economic prin Transylvanian Clusters International Week, precum și rolul central pe care conferința îl joacă în conectarea profesioniștilor din diverse domenii sunt recunoscute de către cele mai importante instituții europene: Comisia Europeană,  Platforma Europeană de Colaborare a Clusterelor și Alianța Europeană a Clusterelor, care s-au alăturat inițiativei în calitate de co-organizatori. La acești parteneri se adaugă și CLUSTERO - principala platformă de cooperare, schimb de informații și sprijin pentru dezvoltarea peisajului național al clusterelor.

TOȚI CEI INTERESAȚI SĂ CUNOASCĂ MAI BINE ECOSISTEMUL LOCAL, SĂ PROPUNĂ SAU SĂ DESCOPERE SOLUȚII INOVATIVE PENTRU PERFORMANȚA SUSTENABILĂ ȘI SĂ ÎȘI EXTINDĂ REȚEAUA DE PARTENERI SUNT INVITAȚI SĂ PARTICIPE!

Munca din ultimii 2 ani, presărată cu discuții virtuale și parteneriate de la ecran la ecran, a însemnat acumularea de experiență valoroasă în gestionarea evenimentelor cu ajutorul instrumentelor digitale. Totuși, interacțiunea umană rămâne nucleul colaborărilor de încredere. Astfel, TRANSYLVANIAN CLUSTERS INTERNATIONAL WEEK - #TCIW2022 va cuprinde atât secțiuni desfășurate fizic, în condiții optime de siguranță a participanților, cât și evenimente online sau de tip hibrid.

Cei care vor lua parte la conferință își vor putea construi calendarul în funcție de tematicile preferate și vor avea șansa să discute cu experți de top, atât din România, cât și din țări de pe 3 continente: Europa, America de Nord și Africa, alături de care să facă schimb de idei și bune practici, să dezbată subiecte de interes și să afle noutăți despre tendințele actuale din industriile în care activează.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, și prezența la evenimente se realizează prin completarea unui formular de înscriere.

AGENDA CONFERINȚEI: https://events.transylvanianclusters.ro/en/#agenda

FORMULAR DE ÎNREGISTRARE: https://events.transylvanianclusters.ro/en/form.php

PAGINA OFICIALĂ DE SOCIAL MEDIA: https://www.facebook.com/transylvanianclusters

Comenteaza