Trei bărbaţi, cercetaţi pentru piraterie

Trei bărbaţi, cercetaţi pentru piraterie
Trei bărbaţi sunt cercetaţi de poliţişti pentru piraterie online. Aceştia ar fi pus la dispoziţia publicului larg opere descărcate de pe torrente.

"În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de trei bărbaţi din Cluj-Napoca şi Gherla", au informat reprezentanţii IPJ Cluj.

Aceştia sunt cercetaţi pentru infracţiunea de punere la dispoziţia publicului, inclusiv prin internet ori prin alte reţele de calculatoare, fără drept, a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricanţilor de baze de date sau a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul să le poată accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual.

Mai precis, persoanele în cauză ar fi pus la dispoziţia publicului, prin intermediul internetului, o cantitate semnificativă de muzică descărcată ilegal, cu scopul ca fişierele să poată fi downloadate mai departe de alte persoane, fără autorizarea titularilor de drepturi.

Prejudiciul urmează să fie stabilit de către reprezentanţii titularilor de drepturi încălcate în urma evaluării pagubei create prin fapta ilicită.

 

Comenteaza