Trei probleme majore blochează un lot al Autostrăzii Sebeş - Turda. FOTO cu zonele critice

Trei probleme majore blochează un lot al Autostrăzii Sebeş - Turda. FOTO cu zonele critice
Lotul 4 al Autostrăzii Sebeş - Turda ar urma să fie finalizat în decembrie, dacă se rezolvă în timp util trei probleme majore care în acest moment blochează lucrările.

Este vorba despre autorizația de construire pentru zona lacului Stejeriș, eliberarea amplasamentului aferent plantației de paulownia din nodul A10 - A3 (breteaua pe direcția Sebeș - Cluj-Napoca, A10 - A3 în nodul Turda) și relocarea celor patru stâlpi de înaltă tensiune (rețea LEA) încă rămași pe aliniamentul autostrăzii.

Asociaţia Pro Infrastructură a publicat recent fotografii la sol care prezintă zonele critice ale lotului de 16,3 km, cuprins între nodul Decea şi Turda. Constructori: asocierea Porr Construct - Porr Bau. Cost: 470 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA).

"Conform celor mai noi informații primite de la sursele noastre, se pare că ultimele două probleme sunt pe cale să se rezolve într-un viitor apropiat. În continuare, "cheia" rămâne zona lacului Stejeriș, unde soluția tehnică a fost aprobată în Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și acum trebuie, în cel mai scurt timp, să fie emisă autorizația de construire astfel încât constructorul să poată executa în teren lucrările.

Este nevoie de această autorizație cel mai târziu luna viitoare (iunie) pentru a avea șanse reale ca acest lot să fie deschis circulației în acest an în luna decembrie. Lucrările în acest punct al proiectului sunt destul de complicate și este nevoie de 5-6 luni pentru finalizare", se arată într-o postare a asociaţiei, publicată pe reţeaua de socializare Facebook. 

Autostrada Sebeș-Turda:

Lot 1 - 17,0 km - de la intrarea pe autostradă în Sebeş până la pârâul Iovului
Constructori: asocierea Impresa Pizzarotti - Pomponio
Cost: 541 mil. lei, fără TVA

Lot 2 - 24,3 km - de la pârâul Iovului până la intrarea în Aiud
Constructori: asocierea Aktor - Euroconstruct Trading
Cost: 549 mil. lei, fără TVA.

Lot 3 - 12,5 km - de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea
Constructori: asocierea Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d'Acqua
Cost: 420 mil. lei, fără TVA

Lot 4 - 16,3 km - de la nodul Decea până în Turda
Constructori: asocierea Porr Construct - Porr Bau
Cost: 470 mil. lei, fără TVA

Comenteaza